Na Městský stadion v Tachově dnes v rámci třiadvacátého kola České fotbalové ligy zavítá vedoucí tým soutěže Chrudim. Domácí příznivci museli na další ostrý zápas čekat téměř pět dlouhých měsíců.

Pro tachovské mužstvo, které v zimním období doznalo velké obměny, včetně na postu trenéra. Nováčka do jarních bojů o záchranu vede Pavel Vaigl, jenž má na jaře s týmem bilanci dvou proher a jednoho vítězství. Právě na to z minulého kola proti Čáslavi (5:0) by chtěli Tachované navázat v utkání s Chrudimí.

„My herně nepropadli ani ve Štěchovicích (1:2) a v Jirnech (0:1), ale nedařilo se nám v koncovce. Výhru s Čáslaví 5:0 nelze přeceňovat, ovšem pro nás všechny je tento úspěch povzbuzením do další práce," poznamenal k dosavadnímu vystoupení nováčka v jarní části soutěže kouč, který po prodlouženém víkendu naordinoval hráčům tréninky od úterý do pátku.

„Museli jsme krotit euforii z první výhry na hřišti soupeře. Sami kluci ví, že je před námi ještě hodně zápasů a celý týden poctivě pracovali," chválil přístup hráčů tachovský lodivod.

Na tréninku chyběli dlouhodobě zraněný Tušl, dále Stružka a problémy se zády má Ruda. O jeho případné nominaci na zápas se rozhodlo na pátečním před zápasovém tréninku.

„Ostatní kluci jsou v pořádku. Soupeře jsem viděl, má kvalitu na všech postech, ale hrát se dá s každým. Uvidíme ještě na před zápasovém tréninku (pozn. red.: byl po uzávěrce této strany), ale o sestavě mám celkem jasno. Výběr je momentálně užší, ale i tak můžeme nasadit do hry borce podle stylu hry soupeře. Ani tentokrát tomu nebude jinak," konstatoval trenér a s jakým výsledkem by byl po sobotním odpoledni spokojený?

„Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát, tenhle není výjimkou. Respektujeme kvalitu soupeře, ale v této soutěži se může stát všechno. Uvidíme jak se bude zápas vyvíjet. Já budu spokojený když neprohrajeme," řekl kouč.

„Na domácí zápas se moc těšíme. Ta přestávka byla hodně dlouhá. Věříme, že přijdete v sobotu na městský stadion v hojném počtu a uvidíme všichni kvalitní fotbal. Vedoucí tým soutěže je toho zárukou. Přijďte se podívat na nové tváře v dresu Tachova. Za všechny mohu jmenovat největší posilu Davida Vaněčka z Plané, který je u nás na hostování z druholigového Sokolova," zve do ochozů sportovní ředitel FK Tachov Petr Móži.

Podzimní zápas v Chrudimi skončil „divokým" výsledkem 5:3 pro domácí. Branky za Tachov dávali Knakal, P. Šácha a Hrdlička. První dva jmenovaní jsou v kádru i pro jaro, Hrdlička ukončil v Tachově na konci podzimu hostování a vrátil se do V. Plzeň.

Utkání se hraje v sobotu od 10.30 hodin a na zápas byl delegován rozhodčí Ginzel.