V rámci 27. kola divize se hrálo také západočeské derby mezi FK Tachov a FC Rokycany. Domácí zůstali daleko za posledními výkony z minulých zápasů na vlastním trávníku, ale přesto vybojovali výhru 3:1. Rokycanští se na svého téměř tradičního soupeře dobře připravili a jednu chvíli sahali po bodu. Tachov ale pohodu z posledních kol a prakticky celého jara dokázal dotáhnou zápas do vítězného konce.

Trenér Tachovanů Zdeněk Slowik si velmi cenil výhry, ale k výkonu svého týmu měl výhrady. „Hráli jsme bez pohybu, do „stojky", to byl fotbal starých pánů," nešetřil své svěřence tachovský kouč.

„My jsme prakticky z mála příležitostí vytěžili co jsme mohli. Poprvé, co teď působím v Tachově, tak jsem zvýšil o přestávce hlas. Myslím si, že ale kluci věděli, že to není jejich hra. Ve druhém poločasu už to bylo lepší, ale pořád žádná sláva. Už jsme hráli daleko lépe. Spokojený jsem byl jen s P. Šáchou a D. Králem. Na druhé straně o to více si cením, že kluci dotáhli zápas do vítězného konce," podotkl trenér, který měl při střídání šťastnou ruku. „Do hry jsem poslal „Dvořku" (M. Dvořáka) a Machiho (M. Machače), jenže oni oba vstoupili do hry katastrofálně. Naštěstí se ale brzy „probrali" a „zařídili" třetí branku v síti hostů, která definitivně rozhodla o naší výhře," poznamenal Slowik.

Další ohlasy si můžete přečíst v úterním vydání Tachovského deníku.