Tachovští vstoupili do utkání jako lavina, když už po sto padesáti vteřinách hry si mohli diváci zakřičet „Góóól!“ Zhruba na hranici velkého vápna přihrával zleva Vyleta na Habarta, ten poslal střelu zprava a hostující brankář Špiroch poprvé kapituloval – 1:0.

Další gólová šance domácích přišla v osmé minutě. Tachovská ofenzivní síla rozebrala defenzivu hostí, zprava pak přihrával Habart na Bydžovského, ten zblízka poslal míč do prázdné brány – 2:0.

Od první desetiminutovky sledovalo 250 diváků atraktivní podívanou plnou pohledných fotbalových akcí. Jednu z nich vypracovali domácí v 17. minutě. Bydžovský utekl hostující obraně, jeho střelu brankář nohou vyrazil, následně zlikvidoval i Habartovu dorážku.

Do útočných akcí se pouštěli také Rokycanští. Překonat zadní řady Tachova a dostat se až před domácí bránu se jim podařilo ve 23. minutě. Při souboji před Houdkovou brankou pak rozhodčí odpískal domácí ruku, ale nařízenou penaltu Trojanec neproměnil. Minutu na to Rokycany dokonce skórovaly, ale pomezní rozhodčí při této akci signalizoval ofsajd.

Slavnostní otevření nového multifukčního prostoru v Plané.
Plánské kino se otevřelo veřejnosti. Multifunkční prostor nabídne nové možnosti

Naopak udeřilo znovu na druhé straně, po rozehrávce založili domácí protiútok, na jehož konci byla dvojice Vyleta – Bydžovský. Prvně jmenovaný brankáře Špirocha sice překonal, ale míč do prázdné brány nasměroval svým druhým gólem Bydžovský – 3:0.

Krátce poté Vyleta minul rokycanskou branku, na druhé straně se hostům podařilo ve 30. minutě vytvořit si velkou šanci, kdy domácí obrana neuhlídala Černého, ten vystřelil a téměř z brankové čáry vykopával na roh Burda.

Sedmatřicátá minuta přinesla hvězdnou chvilku opět pro Lukáše Bydžovského. Ten lehkou střelou přehodil brankáře Rokycan a završil tak svůj sobotní hattrick – 4:0.

Ještě před odchodem do šaten se podařilo hostujícímu celku snížit, když ve 42. minutě si domácí obrana neporadila s pronikajícím Kořínkem, který snížil na poločasových 4:1.

Po změně stran pokračoval oboustranně líbivý fotbal, ze kterého ovšem více těžili domácí. Těm se povedlo hned ve 49. minutě pojistit vedení. Míč do útočného pásma zatáhl po pravé straně Habart, který přihrál na Vyletu a ten zblízka skóroval – 5:1.

Odhalení sochy svatého Floriána a ukázky hasičské techniky v Chodové Plané.
FOTOGALERIE: Florián bude bdít nad dobrovolníky z Chodové Plané

Další gólová šance přišla tři minuty poté. Tachov ji vedl opět po pravé straně, kdy Habart poslal míč na Bydžovského, ten prodloužil Vyletovi, který završil gólový účet domácích – 6:1.

I za tohoto stavu pokračoval útočný fotbal, Rokycany se pokoušely nepříznivé skóre alespoň korigovat, ale domácí defenziva si dávala pozor a příliš často svého soupeře k nebezpečným situacím nepřipustila. Také domácí pokračovali v náporu, několikrát ale dobře zasáhl hostující brankář Jevčák, který po přestávce vystřídal Špirocha.

Žádná branka už ale nepadla, a tak utkání skončilo 6:1 a Tachov tak získal na svého největšího soupeře v boji o čelo krajského přeboru další tři body k dobru. Kromě toho to pro domácí znamenalo desáté vítězství v letošním ročníku krajského přeboru v řadě, Tachov je tedy stále stoprocentní a vede tabulku se třiceti body a lichotivým skóre 44:5.

V dalším kole zajíždí FK Tachov do Domažlic, kde se v sobotu utká s tamní Jiskrou Domažlice B.