„Cítím velkou nostalgii, v Plzni jsem zažil krásné okamžiky jako hráč i jako trenér. Bylo to těžké rozhodnutí, které ale vnímám jako důležitý a nezbytný krok pro moji další trenérskou dráhu. Na novou výzvu se těším," řekl. Krátce po skončení ligové sezony stál Pavel Horváth před důležitým rozhodnutím. Mohl pokračovat ve Viktorii jako asistent u prvního týmu a vést z pozice hlavního kouče juniorku. Nakonec se však rozhodl pro angažmá ve druhé nejvyšší soutěži, kde rozšíří a zkvalitní trenérský tým Sokolova.

Kariéra Pavla Horvátha ve Viktorii Plzeň:
- 7 sezon (hráč)
- 3 tituly (hráč)
- 240 zápasů (hráč)
- 45 gólů (hráč)

- od roku 2015 asistent trenéra
- 2015/2016 mistr české ligy (asistent trenéra)

„Vše jsem pečlivě promýšlel, probíral s vedením plzeňského klubu a několikrát konzultoval s trenérem Pavlem Vrbou. Nebylo to lehké rozhodnutí, ale usoudil jsem, že možnost pracovat ve druhé lize je pro mou trenérskou dráhu nyní tím správným krokem. Je to úplně na jiné bázi než v juniorské lize, beru to tedy jako důležitý krok. Poznám, jak to funguje jinde a budu chtít uspět," řekl k novému angažmá Pavel Horváth, jenž měl i nabídky z jiných klubů.

„Pavlovi musím v první řadě poděkovat za vše, co pro Viktorku udělal. Spojení mezi ním a klubem je velmi silné a určitě se budou naše cesty i nadále prolínat. Proto bych nemluvil o loučení. Nyní je však důležité, že bude rozvíjet své trenérské schopnosti, získávat zkušenosti a dál se profilovat. Se Sokolovem spolupracujeme napříč všemi kategoriemi, s Pavlem tedy budeme určitě v kontaktu a angažmá ve druhé lize je podle mě jednoznačně správná volba," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

„S lidmi z Viktorky samozřejmě zůstanu ve spojení a budu držet palce v lize i bojích o Ligu mistrů. Jakmile bude čas, samozřejmě se přijedu podívat i na zápas," ujistil Horváth, který poodhalil i počátky námluv se Sokolovem. „Když jsem o této možnosti slyšel poprvé, neuměl jsem si to moc představit. Jakmile jsem si ale prohlédl zázemí klubu, chování lidí v něm a jejich zápal, změnil jsem názor. Jde o stabilizovaný druholigový klub a já se na práci v něm moc těším, je to pro mě velká výzva," uzavřel s tím, že doufá, že mu budou držet palce i plzeňští fanoušci. „Viktoriáni jsou skvělí, každý zápas v báječné atmosféře jsem si neskutečně užíval. Věřím, že mi budou i na dálku fandit a že se potkáme na tribuně Doosan Areny a budeme společně fandit klukům na hřišti," vzkázal příznivcům červenomodrých barev.

Radek Motlík
Motlík: Finále slovenského poháru Považská Bystrica dlouho nezažila