V nastaveném čase jim však výhra v normální hrací době nad Tatranem Chodov doslova protekla mezi prsty. Alespoň druhý bonusový bod zachránili až v pozápasových penaltách. Zahladit rozčarování z nešťastného závěru tohoto utkání bude v ´újezdském´ derby na půdě lídra tabulky Sparty Dlouhý Újezd (dnes od 17 hodin) velice těžké.

Zápas s Chodovem mezi dvěma předními týmy tabulky sliboval pěknou podívanou. Za krásného slunečného počasí domácí začali jako z partesu. Po rohovém kopu se trefil hlavou Samek na 1:0. Pak oba týmy měly šance, ale ty pro ně končily nezdarem. Hosté se museli těsně před přestávkou obejít bez vyloučeného Richtera. Ten brzy po sobě nejprve viděl žlutou a pak následně i červenou kartu.

Domácím se naskytla příležitost, ale až po hodině hry navýšili náskok. Trefil se kanonýr Petr Pikl. Před ním mohl skórovat mladý Greguš, ale chyběla mu rutina jako v případě ostřílenějšího spoluhráče. Ani hosté, byť o deseti, neskládali zbraně. Kdyby využili slabších chvil domácí obrany a nezkušeného gólmana Maščáka, mohli oni měnit vývoj zápasu.

Až po hodině hry navýšil na 2:0 Petr Pikl. Už to vypadlo, že domácí zápas dovedou v poklidu do vítězného konce. Opak byl pravdou.

Hosté se nevzdali a dvakrát po sobě udeřili. Začínalo se znovu. Šance byly, skóre se ale neměnilo. Až v samotném závěru se začaly dít věci. Nejprve Petr Pikl udeřil podruhé a vypadalo to, že výhra za tři body je v kapse.

Jenže rozhodčí Sládek nastavil tři minuty a ty byly pro hosty balzámem. Podruhé se zapsal do listiny kapitán Petr Holar. Bylo srovnáno na 3:3 a po chvilce pomlky se šly kopat penalty. V těch byli lepší domácí a díky Pavlu Opavovi bral domácí tým druhý bonusový bod.

„Hrůza, vždyť jste to viděli. Místo abychom vedli o čtyři, pět branek, je nakonec srovnáno a drama, které být nemuselo…, “vrčel“ nespokojený trenér domácích Petr Tomek.

Ale ani asistent kouče Tatranu Chodov Albert Russ nebyl dvakrát spokojený: „Byli jsme lepší, brzy ale dostaneme góla a pak navíc vyloučení po dvou žlutých, je to smůla. Škoda, ale nakonec jsme rádi i za bod. Chybělo nám totiž několik hráčů základní sestavy.“

TJ Chodský Újezd – Tatran Chodov 3:3

Penalty: 5:3. Poločas: 1:0. Branky: 3. Maksym Samek, 60. a 90. Petr Pikl – 76. a 90+2 . Petr Holar, 84. Lukáš Ticháček. Rozhodčí: Stanislav Sladký – Adam Fanfule, Ladislav Fanfule. ŽK: 2:4. ČK: 0:1 (41. Lukáš Richter). Diváci: 100.

TJ Chodský Újezd: Maščák – Beneš, Zivčák st., L. Pikl st., L. Pikl ml., P. Pikl , Greguš (80. Schweiner), T. Trejbal, Zivčák ml, Samek, Opava. Trenér: Petr Tomek.

Tatran Chodov: Cihlář – Smazal, Mir. Holar, Lorenz, Martin Holar, Cuhra, Kuboušek, Petr Holar, Strnad (80. Ticháček), Chmelík (75. Lukáš Holar), Richter. Trenér: Jindřich Kobes.

Autor: Stanislav Sýkora, Robert Babor

Doba bronzová Jany Míkové
Doba bronzová Jany Míkové