Podzimní Tip liga 2014 je už minulostí. Definitivní tečku za nejdramatičtější ročníkem udělalo slavnostní vyhodnocení nejlepších deseti sázkařů a nejúspěšnějšího kolektivu. V Císařském salonku restaurace Ve Skále v Chodové Plané přivítal Top 10 a zástupce vítězné Viktorie Tachov šéfredaktor Tachovského deníku Jiří Kohout a za pivovar Chodovar, hostitele, provozní restaurace Pavel Mach.

Nejlepší tipéři se mohli těšit na ceny od pivovaru Chodovar a Řeznictví Tolar, Tachov. Pavel Mach osobně předal zástupci vítězného kolektivu poukaz na odběr sudu piva a ze všech odevzdaných kuponů pak vylosoval šťastlivce, který se může těšit z poukazu na odběr 160 l piva, což je v Česku průměrná spotřeba tohoto moku na jednoho člověka. Radovat se může z této výhry od Chodovaru Petr Plecitý z Dlouhého Újezdu, který skončil se ziskem 78 bodů celkově na 38. místě.

Vítězný kolektiv Viktoria Tachov ve složení Jana Uhlířová, Lucka Uhlířová, Josef Uhlíř a Martin Uhlíř zastupoval posledně jmenovaný a ten si také z rukou provozního restaurace Pavla Macha převzal poukaz na odběr sudu piva. „Ten přijde vhod, budu slavit čtyřicátiny, tak ho při té příležitosti vypijeme," radoval se Martin Uhlíř.
Jeden ze sponzorů Tip ligy, Řeznictví Tolar – Tachov, „vymyslel" cenu pro nejlepší ženu. Tou se stala na čtvrtém místě celkového pořadí a členka vítězné kolektivu Lucie Uhlířová z Tachova. Její otec Martin převzal od šéfredaktora Tachovského deníku poukaz na odběr zboží v Řeznictví Tolar v hodnotě 1000 korun. Na závěr vydařeného večera se podávala specialita restaurace, marinovaná žebírka a dle výběru přítomných také guláš a svíčková. Pivo na účet hostitele, pivovaru Chodovar, teklo proudem.Podle slov přítomných se jim nejhůře tipovaly výsledky zápasů Černošína, naopak dobře divizního Tachova.

Před tím než se dostavili nejlepší tipéři do restaurace byla v prodejně „expert elektro" v Mariánských Lázní připraveny hodnotné ceny pro tři nejlepší. Zástupce společnosti „expert elektro" Zdeněk Gűnther a vedoucí prodejny v Mariánských Lázních Jiří Mašek tak předali vítězi LED televizor SHARP. Pro druhého v celkovém pořadí byl připraven tablet a třetí dostal Espresso Krups.

Sponzory soutěže jsou „expert elektro", Rodinný pivovar Chodovar a Řeznictví Tolar, Tachov.

Konečné pořadí: 1. Aleš Rada, Bor– 93 bodů, 2. Erik Šály, Tisová – 93b., 3. Josef Uhlíř, Tachov – 93b., 4. Lucie Uhlířová, Tachov – 90b., 5. Martin Pospíšil, Tachov – 87b., 6. Monika Součková, Bor – 87b., 7. Václav Tipka, Dlouhý Újezd – 87b., 8. Václav Opava, Planá – 84b., 9. Martin Uhlíř, Tachov – 84b., 10. Martin Burian, Lhotka –84 b.

Nejlepším kolektivem se stala „sestava" Viktoria Tachov se ziskem 336 bodů.