Nejblíže k postupu do krajské soutěže 1. B třídy ve fotbalu má po podzimní části okresního přeboru II. třídy rezerva FK Tachov, která nokusila hořkost porážky. Naopak, největší starosti budou mít v zimní přestávce Sulislav, Studánka a poslední Lom. Jak viděl vystoupení účastníků nejvyšší okresní soutěže Tachovský deník. 

1. FK Tachov B –  35 b.
Mladíci kolem zkušených borců Rudy, Štrupla a Mráze  jsou většinou ještě v dorosteneckém věku, ale podzimem prošel tým bez prohry, body ztratil jen při dvou remízách. Pokud je možnost, celek posílili v několika utkáních hráči z kádru prvního týmu. Tachované hrají kombinační fotbal, který je oku lahodící, někdy však, hlavně v koncovce, chybí více zkušeností.

2. Jiskra Bezdružice – 33 b.
Po sestupu z krajské soutěže se dala Jiskra brzo dohromady a i když se v úvodu trápila v koncovce, stále se držela v popředí tabulky. Jako jediná „šlape" vedoucímu týmu na paty, když se v průběhu podzimu vzpomněl na své nejlepší léta Korynta a spolu s Gengelem se většinou stará o gólové příděly soupeřům.

3. FK BKV Planá – 28 b.
Ačkoliv jsou někteří plánští příznivci ke hře svého týmu kritičtí, výsledky hovoří. „Směska" velezkušených borců spolu s mladíky se podzimem „prokousala" k překvapení mnohých odborníků velice dobře a potrápila nejednoho favorita. Čtvrtý nejlepší útok a i obrana vynesla Plánské na třetí místo. I když má na vedoucí celky sedmibodovou respektive pětibodovou ztrátu, může na jaře ještě soutěž více zdramatizovat.

4. Sokol Kšice – 28 b.
Kšičtí měli vynikající začátek přeboru a dlouho se drželi v nejvyšších patrech tabulky. Opět se stali milým překvapením soutěže a kádr sestavený zejména z nadějných fotbalistů předváděl atraktivní fotbal. S blížícím se závěrem podzimu začaly Kšice ztrácet zbytečně body a nakonec z toho bylo čtvrté místo. O týmu platí co o Plané, i on může ještě promluvit do bojů o nejvyšší příčky.

5. Motor Záchlumí –  23 b.
Nováček přeboru se stal jeho výrazným oživením. Trenér Vácha „přivedl" na trávník nadějné mladíky a ti kolem zkušených Koníčka, Štrejna a Krepse předváděli dobré výkony. Nevyhnuli se ani některým výbuchům, když mezi největší patří debakl v Maršových Chodech, kde inkasovali osmičku. Perspektivní tým se pohybuje v klidném středu a má dostatek klidu na zimní přípravu.

6. Hraničář Částkov –  21 b.
Výborné výkony střídal Hraničář s horšími, ale stále se musí řadit mezi lepší polovinu soutěže. Částkovští mají ve svém kádru nejlepšího kanonýra podzimu Bočka a některé výsledky hlavně jeho zásluhou připomínali více hokejové než fotbalové výsledky. Na Hraničář se vyplatilo chodit, většinou o brankové hody nebyla nouze.

7. Sokol Damnov – 20 b.
Damnovští před samotnou sezonou zažili rušné dny, kdy na Sokol „zanevřel" jeho prezident Hadraba a opustil loď, která v úvodu soutěže stále více nabírala vodu a body mužstvu nepřibývaly. Katastrofální vstup do soutěže Damnov přečkal a s přibývajími koly se šplhal v tabulce výše. Nakonec z toho bylo sedmé místo, ale od týmu se vzhledem k minulým sezonám čekalo přeci jen více.

8. Sokol Bor – 17 b.
Pro borské příznivce a fotbalovovou veřejnost Tachovska je osmé místo zklamáním. Sokolíci podávali nevyrovnané výkony. Několik dobře rozehraných zápasů pravděpodobně nekoncentrovaností ztráceli a vyšli v nich naprázdno. Borští dokázali prohospodařit na domácím trávníku dvoubrankové a dokonce i tříbrankové vedení.

9. Sokol Konst. Lázně – 17 b.
Takový vstup do sezony už dlouho v Konstantinkách nepamatují. Mužstvo góly těžko dávalo a lacino inkasovalo. Není divu, že se tak tým doslova „potácel" u dna tabulky a dlouho se pohyboval v sestupových vodách. Až zlepšený závěr podzimu vynesl tým relativně do klidných vod. Přesto je umístění Lázní pro mnohé příznivce zklamáním.

10. Sokol Černošín –  15 b.
Černošínští sice moc gólů neinkasují, ale také jich moc nedávají. Pro svou dobrou obranu dokázali potrápit nejednoho favorita a  vzhledem k situaci na konci tabulky si zajistili relativně klidnou zimu. 

11. Sokol Kostelec – 14 b.
Výborné zázemí, krásný areál, ale k úplné spokojenosti chyběly v Kostelci samotné výkony mužstva. Zisk čtrnácti bodů je zklamáním. Kostelečtí disponují zkušeným a kvalitním kádrem, jen se nedokážou prosadit výsledkově. Mužstvu z „bídy" nepomohl ani navrátilec a zkušený hráč Petr Andrle.

12. Sokol Sulislav –  8 bodů
Sulislavští mají za sebou jeden z nejhorších podzimů. Mužstvu se nedaří herně a ani výsledkově. Ve většině případech stačila se soupeři držet krok ještě první poločas, ale po přestávce přišel útlum. Mužstvo čeká těžké jaro. V Sulislavi musí najít bojovného ducha a hlavně střelce.

13. Dynamo Studánka – 7 b.
Nováček soutěže zatím dokazuje, že v současnosti na přebor nestačí. Vstřelit branku je pro Dynamo dřina a když k tomu přičteme druhou nejhorší obranu v soutěži, tak je tam kde je. Čeká ho boj o holou  záchranu.

14. Sokol Lom –  6 bodů
Černý Petr patří Lomu, který se pravděpodobně nevyhne i v této sezoně, pokud nepřijde „zázračné" jaro,  boj o záchranu. Lomští sice mají ve svém kádru desetigólového střelce Stece, ale disponují také nejhorší obranou v soutěži. Týmu se oproti minulým sezonám nedařilo hlavně na domácím trávníku.