Třiapadesátiletý kouč uvedl, že chce navázat na současné výsledky. „Plzeň patří k top mužstvům v lize a doufám, že to bude platit i za mého působení," řekl Vrba. Do konce dubna Vrba vedl jednání se zahraničími kluby, ale k ničemu to prý nevedlo. „Poté jsem vedl jednání s dvěma českými kluby. Nabídka Sparty byla zajímavá, ale rozhodl jsem se pro Plzeň," vysvětlil Vrba.

Karel Rada
Trenér Rada: Škoda, na bod jsme si mohli sáhnout

Majitel Viktorie Tomáš Paclík se na spolupráci se staronovým koučem těší. „Jsem rád, že jsme se domluvili na tříletém kontraktu," řekl Paclík s tím, že bližší podrobnosti kontraktu neprozradí. S trenérem Pavlem Vrbou jsou spojeny největší úspěchy v historii klubu. Přerovský rodák přišel poprvé do Plzně v roce 2008 a působil tu nepřetržitě až do konce roku 2013, kdy převzal českou reprezentaci.

S Viktorií získal nejprve domácí pohár (2010), Superpohár (2011), dva mistrovské tituly (2011, 2013), dvakrát se s týmem probojoval do Ligy mistrů (2011, 2013), vyhrál skupinu Evropské ligy před Atlétikem Madrid (2012) a na jaře 2013 postoupil do osmifinále Evropské ligy. V letech 2010 až 2015 (celkem šestkrát) vyhrál každý rok anketu Trenér roku. V roce 2016 postoupil s reprezentací na Euro ve Francii, po mistrovství Evropy vedl v ruské Premier League tým Machačkaly.

Martin Švec

FC Viktoria Plzeň - FK Dukla Praha. Na snímku vpravo Andreas Ivanschitz
Nebylo pro mě jednoduché sedět na lavičce, říká Ivanschitz