Zvítězit se Tachovu podařilo až na penalty, Vejprnice jsou tak prvním týmem, kterému se v letošním ročníku podařilo tachovskému týmu sebrat bod.

V prvním poločase byla hra obou týmů vyrovnaná. Tachovu se nedařilo dotáhnout útočnou snahu ve větší gólové příležitosti, i tak si ale domácí vytvořili několik slibně vyhlížejících akcí, například v páté minutě míč šel jen těsně nad břevnem Faltusovy branky, ve 22. minutě vyrazil dobře chytající vejprnický gólman další střelu domácích na rohový kop.
Úder a studená sprcha přišla ve 30. minutě. Slavia kopala přímý kop a Robert Křen přesnou střelou, proti které neměl domácí brankář Dan Houdek šanci, otevřel skóre – 0:1.

Výraznou změnu herního stylu přinesl druhý poločas. Tachov si hned od začátku vyvinul útočný tlak, korunovaný řadou šancí, překonat brankáře hostí se ale podařilo až v 53. minutě, když po rohu se z otočky pohotově trefil Lukáš Bydžovský – 1:1. Další útočné vlny domácího týmu následovaly, bohužel se stále nedařilo dostat míč do sítě vejprnické branky. Překonat hostujícího gólmana se podařilo až v 61. minutě, kdy Faltusovi vypadl míč z rukou, domácí Skopový ještě vleže vystřelil, ale balón jen těsně minul tyč a zamířil do zámezí. O minutu později skončil Čížkův pokus v náručí brankáře.

Do vedení se Tachov dostal v 75. minutě, kdy rozhodčí Gabriel Bogdan odpískal proti Slavii penaltu a jejím exekutorem se stal Martin Knakal – 2:1. Domácí pokračovali v náporu a snaze ještě navýšit skóre, naopak hosté úporně a dobře bránili a občas se pokusili dostat k brance domácích rychlým brejkem.

Když už vše vypadalo, že Tachov si připíše jednadvacáté vítězství v řadě, přišel jeden z brejků hostí a na jeho konci byl pohotový Adam Kolář, který ještě na podzim střílel góly ve druhé třídě v dresu Konstantinových Lázní a který v 90. minutě vyrovnal na 2:2. Ve třech minutách nastavení se domácím nepodařilo výsledek základní hrací doby změnit, a tak se Slavia Vejprnice mohla radovat z toho, že je prvním týmem letošního ročníku, kterému se podařilo přibrzdit rozjetý tachovský rychlík.

Následoval penaltový rozstřel, ve kterém domácí zvítězili 4:3 a získali tak dva vítězné body za výhru na penalty. Za domácí pokutové kopy proměnili Lukáš Tušl, Tomáš Habart, Tomáš Landrgott a Michal Folejtar. Za hosty dávali Štěpán Havránek, Tomáš Lhotka a Kryštof Kýček. Nedali Vladimír Puhlovský a Lukáš Paul.

K utkání a výsledku za domácí tým řekl Michal Folejtar: „První půle byla špatná, drželi jsme dlouho balón a nedali si přihrávku. Nějaké šance byly po standardkách, ale nepodařilo se dát gól. Neměli jsme štěstí, ale hlavně jsme první poločas neodehráli dobře. V kabině jsme si něco řekli a ve druhé půli jsme na soupeře vlétli a hra už začala vypadat lépe.“
Dále tachovský hráč uvedl, že šancí se podařilo ve druhé části hry vytvořit dost. „Ale nedařilo se je proměnit a ke konci jsme dostali gól. Připadalo mi, že jsme to špatně ubránili. Je to škoda, přišli jsme o první bod. Sice jsme urvali alespoň dva body, ale mrzí nás to. Chtěli jsme udělat šňůru osmadvaceti vítězných zápasů a vyhrát celou soutěž bez ztráty bodu. Bylo by to hezké.“

Další zápas čeká tachovské fotbalisty už tuto středu, 25. dubna. Bude to utkání třetího kola Poháru Plzeňského krajského fotbalového svazu a soupeřem FK Tachov bude od 17 hodin Jiskra Domažlice B. „Zápas chceme vyhrát a vylepšit tak našim skvělým divákům náladu po sobotním utkání,“ uvedl k pohárovému utkání Michal Folejtar.

Ilustrační foto.
Kvalita pitné vody v Tachově se ještě zvýší