Trenérovi Pavlovi Vaiglovi se hlásilo v pondělí 22 lidí. Někteří ale chyběli. „Tomáš Habart byl omluven kvůli neodkladným rodinným záležitostem, Jan Matas si plnil pracovní povinnosti," vysvětlil sportovní ředitel FK Tachov Petr Móži.

Trénink se svým mateřským klubem nezahájila ani dlouholetá opora zadních řad Petr Šácha. Ten v FK Tachov končí, odchází do Španělska. Nikoliv za fotbalem, ale za prací. „Je to tak, dostal jsem pracovní nabídku ze Španělska, kam se přesouvám ještě teď v prvním čtvrtletí," potvrdil Deníku.

V barvách FK Tachov nenastoupí na jaře také Ondřej Stružka, který si hledá nové angažmá, a náhradní gólman Marek Žipaj, ten končí kvůli pracovním povinnostem.
Klub nicméně zkouší nové posily. „Velký zájem máme o Jana Turka, což je kmenový hráč Doubravky s povolením trénovat s námi. Ten by měl vytvořit s Danem Houdkem brankářskou dvojici. S naším klubem také trénoval Petr Došlý, který ukončil angažmá v Jiskře Domažlice, jejíž je prozatím kmenovým hráčem," uvedl Móži. Petr Došlý je kanonýrem, v podzimní části dal devět gólů za domažlické béčko a jeden ve třetí lize za áčko Jiskry.
Na zkušenou přišel s tachovským týmem potrénovat také Adam Heller, který působil dříve v Rokycanech a loni v Německu. Do přípravy s áčkem se zapojili rovněž Daniel Krlička (loni hrál divizi za Karlovy Vary), Marek Skopový (tachovský odchovanec, loni působil v Rozvadově) a dvojice dorostenců David Beneš a Pavel Kořínek.

„Mám radost, že po dlouhé pauze opět začal trénovat Lukáš Tušl. Ten prodělal operaci křížového vazu a týmu chyběl skoro rok. Tak uvidíme, hlavně aby mu vydrželo zdraví," dodal sportovní ředitel.

Hráči FK Tachov budou tento týden trénovat každý všední den, většina tréninku se odehrává na hřišti, připraveny jsou také nepříliš oblíbené běhy na tartanové dráze, dále spinning a po tréninku ještě třikrát týdně kondiční cvičení v kabině.
V dalších týdnech už se bude trénovat jen čtyřikrát týdně, zato ale jsou na programu přípravné zápasy. Ten první proti Rokycanům. V tréninkové části je třeba především nabrat fyzičku pro náročné jarní boje v České fotbalové lize.