Šestadvacáté kolo nejvyšší okresní soutěže II. třídy vyjasnilo situaci na samém dně tabulky. Prvenství si už s velkým předstihem zajistil Slavoj Chodová Planá. Porážka Halže v Lomu a stříbrské rezervy v Kostelci odsoudila oba poražené týmy k přímému sestupu. Na poslední chvíli vybojovaná 12. příčka Lomu mu dává šanci „porvat" se o záchranu v baráži.
Závěrečné kolo vidělo 430 příznivců, nejméně v Černošíně (20) a nejvíce v Chodové Plané a Lomu (110). Rozhodčí napomínali 25 hráčů a jediným hříšníkem byl Petr Krejča z Halže. Střelci se opět činili, padlo 51 branek, když nejméně branek a to čtyři viděli v Sulislavi. Na dalších hřištích to byly doslova gólové hody.
Borští po vítězné předehrávce tachovské rezervy věděli, že proti Plané musí bodovat, aby si udrželi druhé místo. Domácí po vítězném poločasu přidali těsně po zahájení druhé pětačtyřicetiminutovky dva slepené góly a bylo rozhodnuto (4:2).

Favorizovaný Hraničář vstoupil do utkání v Lázních jako uragán a dvě trefy Bočka během tří minut šokovaly domácí příznivce. Po přestávce upravil na 0:3 Veleta a hosté „kráčeli" k pohodlné výhře. Jejich klid ale narušila poslední dvacetiminutovka, ve které Konstantinky vstřelily čtyři branky a překvapivě otočily průběh utkání (4:3).
Přímý souboj o sestup se odehrál v Lomu a domácí v něm od úvodních minut tahali za delší konec. Už v první minutě skóroval lomský kanonýr Stec, jenž později přidal další tři branky a přispěl tak k důležité výhře domácího celku. Čechie doplatila na propustnou obranu a porážka ji odsoudila k přímému sestupu. Lomští si zahrají baráž o udržení (6:3).
V Chodovce slavil domácí Slavoj postup a sezónu zakončil vysokou výhrou proti S. Kšice. Hosté drželi krok s vítězem přeboru první poločas, ve druhém už si domácí příznivci „vychutnávali" oslavy postupu (7:2).

V Sulislavi se hrálo jen o prestiž a větší touhu po výhře měl domácí celek. Damnovským se nedařilo střelecky  a  odjeli s prázdnou (3:1).
Pro rezervu Baníku začalo utkání v Kostelci výborně, ale rychlá branka Kohuta byla labutí písní. Kostelečtí se začali prosazovat v koncovce a nejen že vyrovnali, ale otočili zápas ve svůj prospěch. Ve druhém poločasu si už střelci vybírali s předstihem dovolenou a Stříbrští si prohrou „podepsali" přímý sestup (4:3).
Utkání Černošín – Tachov B se předehrávalo v pátek před dvacítkou věrných příznivců. Tachované začali ospale a prohrávali už 2:0. Ve zbývajících  minutách ale na trávníku kralovali a vysoko vyhráli (2:7).

Fakta 26. kola a sestavy všech mužstev najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.