Mužstvo FK Tachov slavilo zaslouženě první jarní výhru. V osmnáctém kole divizní soutěže porazilo po gólech Hudce a Šáchy fotbalisty FC ZVVZ Milevsko 2:0.
Od úvodních minut a praktický celé utkání hráči obou celků bojovali s velice nepříjemným studeným větrem a necelá dvoustovka prokřehlých příznivců neviděla žádný fotbalový „šlágr". Zahřála ji ale  výhra domácího celku, která byla zasloužená.
J

ihočeši se představili s dobře organizovanou obranou a v útoku domácí „zadáky" nechávali neustále ve střehu důrazní Dvořák a Málek. Tachované, kteří nastoupili s Mančálem na hrotu útoku, využívali každé příležitosti k zaútočení, ovšem jejich snaha ztroskotávala na nepřesnosti v kombinaci. Jeden z klíčových okamžiků utkání přišel v osmé minutě, kdy gólman hostí vyběhl na centrovaný míč, nerozuměl si s obránce, jenž odkopl míč jen za hranici šestnáctky a Hudec pohotovou střelou z dvaceti metrů poslal míč do branky – 1:0. Tachované získali brzké vedení, ale hosté žádnou větší snahu o útočení neprojevili. V dalších minutách se hrálo hlavně mezi šestnáctkami bez vážnějšího ohrožení brankářů na obou stranách. Průniky domácího Hudce a Malého nenašly u spoluhráčů velké pochopení a míče končily na kopačkách hráčů Milevska. Jedinou vážnou příležitost měli hosté ve 25. minutě, kdy se z trestného kopu opřel do míče Suchan a nastřelil břevno.

„V tomto momentě jsme měli štěstí, ale jinak kluci soupeře do vážnější příležitosti nepustili. Vítr a mrazivé počasí poznamenalo i úroveň hry," poznamenal k průběhu prvního poločasu tachovský kouč Zdeněk Bečka. Ani jedno z týmů se už do přestávky neprosadilo a hráči „chvátali" na teplý čaj.

Domácím vstup do druhého poločasu vyšel na výbornou. Ve 48. minutě vyslal dalekonosnou střelu Šácha, s míčem si „pohrál" i vítr a dělovka skončila za zády Šmitmajera – 2:0. Slibný byl v dalších minutách průnik Malého, ale před brankou nenašla jeho přihrávka spoluhráče. Milevsko se snažilo s výsledkem něco udělat, ale naráželo na dobrou obrannou hru soupeře. V 67. minutě měli hosté výhodu trestného kopu, Suchan poslal míč do zdi. O čtyři minuty později střílel Barda, ale Pták v brance FK byl pozorný.  Obrovskou šanci zvýšit na 3:0 měl Malý, který se uvolnil přes obránce, obešel i gólmana a jeho střelu z brankové čáry vykopl Turek. Domácí měli mírně navrch, jejich útoky byly nebezpečnější, ale skóre se neměnilo. Střela na opačné straně hřiště z kopačky Kuchaře skončila nad brankou. V závěru zápasu se snažili prosadit domácí Hutta a Hudec, ovšem na vedení FK 2:0 se už do závěrečného hvizdu rozhodčího nic nezměnilo.

„Druhá půle byla z naší strany kvalitnější, ale klukům jsem to řekl hned po utkání, že výkon byl daleko od optimálu, kterého je mužstvo předvést. Svou roli sehrály jak už jsem řekl povětrnostní podmínky. Hodně si cením nuly vzadu. Po inkasovaných pěti brankách ve dvou úvodních kolech je to posun dopředu. Pro nás je v této fázi soutěže důležitá výhra, zítra už se nikdo nebude ptát po jakém výkonu," poznamenal k utkání Bečka.

Tachov: Pták - Ruda, Malý, Habart, Viterna, Hutta, Hudec, Mančál, Folejtar, Tušl. Střídali Žemlička a Dvořák.