Sedmé kolo okresního přeboru druhé třídy přineslo jedno velké překvapení. Vedoucí Kšice nestačili doma na Kostelec a kanonáda byla k vidění v Maršových Chodech, kde se domácí Hraničář proti Plané ve druhém poločasu doslova „rozsypal". Jediná remíza kola se zrodila v Sulislavi a je to další překvapení, tentokrát na úkor Boru.

Kanonýři se rozhodně nešetřili, padlo 36 branek. Nejvíce v Maršových Chodech (10) a nejméně v Záchlumí (2). Do ochozů si našlo cestu 380 diváků. Nejvíce jich přišlo do Kšic (75), nejmenší návštěvu zaznamenali v Sulislavi a v Maršových Chodech (40). Rozhodčí napomínali 27 hráčů a předčasně pod sprchy museli K. Štrejn (Záchlumí), F. Veselý (Stráž), P. Lebeda (Částkov), R. Švarcbek a K. Rozhoň (oba Planá).

Nováček z Erpužic zajížděl do Záchlumí a jak se v průběhu zápasu ukázalo, jeho koncovka byla žalostná. Domácí Motor gólově „zachránil" opět klan z rodu Štrejnu, tentokrát to byl Karel. Skóre otevřel po dvaceti minutách hry a druhou branku přidal na začátku druhého poločasu (2:0).

Damnovská „mizérie" pokračovala v Bezdružicích. Domácí Jiskra si spravila chuť po prohře v minulém kole a na hosty si „vyšlápla". Skóre otevřel kanonýr Korynta a napodobil jej Filip. Hostům svitla naděje ve 33. minutě po brance Butorky, ale Korynta svou druhou brankou v utkání kontroval. Čtyři branky tak padly během devíti minut (4:1).

Černošínu se vstup do soutěže vydařil a usadil se v horních patrech tabulky. Také Lázně zažívají oproti minulé sezoně příjemnější chvíle. Souboj měl dramatický průběh. Hosté šli do vedení brankou Turka a domácí vyrovnali Rašínem gólem do šatny. Po hodině hry rozhodl o výhře domácích Seknička (2:1).

„Divoký" zápas byl k vidění v Maršových Chodech kam přijela Planá. Hosté vedli od první minuty zásluhou Pekla, ale Boček dvěma góly do poločasu skóre otočil, to už Planá hrála bez vyloučených Švarcbeka a Rozhoně. V rozmezí od 51. do 56. minuty Hraničář třikrát!!! inkasoval a Planá i v devíti byla na koni. Také domácí přišli v 63. minutě o vyloučeného Lebedu, ale stále měli na trávníku o jednoho hráče více. Jenže i v dalším průběhu tahali za kratší konec a svým fanouškům připravili velké zklamání (3:7).

Překvapení kola se zrodilo ve Kšicích. Domácí vedli nad Kostelcem od osmé minuty a branka je natolik ukolébala, že Kostelec chytil šanci za „pačesy" a po přestávce střílel góly už jen on. Během tří minut otočil skóre dvěma góly J. Jamriška a výhru pečetil sedm minut před koncem Touš (1:3).

Dva rychlé góly Vitoně daly ráz utkání ve Stráži. Studánce svitla proti nováčku soutěže naděje po brance Lončíka na 3:1, ale zkušený K. Pták kontroval (4:2).

Brankové hody viděli také v Sulislavi. Po vyrovnaném poločasu šli hosté z Boru do dvoubrankového vedení, ale domácí zachránili bod minutu před koncem zásluhou Duníka (3:3, PK 7:8).