S rozporuplnými pocity odcházeli v sobotu s městského stadionu příznivci FK Tachov. Domácí si v utkání s Čížovou připsali jen bod za remízu 1:1.

Tachované začali z ostra, jedna akce střídala další, ale aktivitě domácího celku chybělo přesné zakončení. Ve druhé minutě pálil vedle Kovařík, napodobil jej Stružka a v páté minutě se trestný kop Malého také mezi tyče nevešel. V desáté minutě vyzkoušeli hosté pozornost gólmana Hinterholzingera, ale z protiútoku se do slibné příležitosti dostal Kovařík, jenže na ukazateli svítily stále dvě nuly. Čížová poprvé vážněji zahrozila až v 16. minutě, kdy napřáhl Prášil a jeho bombu domácí gólman s námahou vyrazil. Na opačné straně se po akci Kovaříka mezi úspěšné střelce nezapsal ani Sadílek. Hosté se s přibývajícím časem stále více osmělovali, byli aktivnější než v úvodu zápasu, ale po ztrátě míče se stáhli na svou polovinu a Tachov dobýval. Po půlhodině hry vystřelil Malý a Stehno jeho pokus vytěsnil na roh. Domácí zahrávali dva po sobě, ovšem gólový efekt to nepřineslo. Ve 32. minutě měl Tachov výhodu trestného kopu a po signálu zakončoval Hudec, gólman byl úspěšný. Domácí byli stále aktivnější než soupeř. Gól do šatny měl na kopačce Malý, ale ve slibné pozici po akci Hudce míč dobře netrefil.

Druhý poločas začali domácí laxně a už v první minutě hlavičkoval čížovský Kučera nad branku. O minutu později přišla hrubka domácího Krále, který při rozehrávce „namazal" míč přímo na Lovičky a ten sám před gólmanem nezaváhal – 0:1. O minutu později měl vyrovnání na noze Ruda, ale v těžké pozici poslal míč nad branku. Domácí na několik minut uzamkli Čížovou na její polovinu, ale Kovaříkovu střelu gólman kryl, stejně i „dorážku" Hudce. Domácí ale museli být stále na pozoru. Hosté podnikali ojedinělé, ovšem o to nebezpečnější protiútoky. Ty však obrana domácích přečkala bez úhony. Snaha Tachova o vyrovnání byla enormní. V 56. minutě byl v dobré příležitosti Kovařík, ale vyrovnání se Tachov dočkal až po hodině hry. V šestnáctce se nejlépe zorientoval Folejtar a překonal čížovského gólmana – 1:1.

Ve druhém poločasu už to byl z obou stran „živelnější" a pro diváky zajímavější utkání než první poločas svázaný taktikou. Bylo se na co dívat, ale paradoxně „ubylo" příležitostí. Největší se naskytla domácím v 78. minutě, kdy Sadílek dokonce poslal míč do sítě, ale radost domácím zkazil praporek asistenta rozhodčího. Převaha Tachova byla veliká, ale ve „finále" chyběla kvalitní přihrávka a přesné zakončení. Pokud už se všechno povedlo, tak v brance Čížové stál výborný Stehno, který zneškodnil v 85. minutě příležitost Sadílka. V samotném závěru už si hosté remízu pohlídali i svou aktivitou. Tachov totiž musel být stále na pozoru a myslet na zadní kolečka.

"Samozřejmě jsme chtěli tři body, ale chybí nám větší klid při zakončování vypracovaných příležitostí a v tomto utkání i trochu toho štěstí. Inkasovali jsme po naší chybě, ale kluci se zvedli a alespoň vyrovnali. Měli jsme šance i na vítěznou branku, ale bohužel," řekl k utkání trenér FK Tachov Zdeněk Bečka.