Los svedl všechny čtyři týmy z Tachovska ke vzájemné konfrontaci, takže Planá hostila v pozici domácího na umělém trávníku v Tachově Rozvadov.
Další utkání se hrálo na umělé trávě ve Stříbře, ale jako domácí byla zapsána Chodová Planá, proti které nastoupil stříbrský Baník.

V Tachově se v prvním poločase ujala díky trefě Kloužka vedení Planá a až do závěrečné fáze zápasu se Rozvadov musel o postup prát. V 69. minutě se ale podařilo vyrovnat Slowikovi a rozhodující trefu si o sedm minut později připsal Jan Viterna. Až do závěrečného hvizdu rozhodčího Valenty si pak Rozvadovští výsledek pohlídali a postupují tak do dalšího kola.

Jednoznačný průběh mělo naopak utkání ve Stříbře. To se ujalo vedení už v páté minutě brankou Korynty. Chodovoplánský Vyskočil sice zanedlouho vyrovnal, Planá se ale vzápětí znovu ujala vedení, které ještě do poločasu dvojnásobně pojistila. Trefili se postupně Kohut a dvakrát Bůžek.
Nejlepší kanonýr podzimu napříč západočeskými krajskými fotbalovými soutěžemi, Pavel Chval z Chodové Plané, sice tři minuty před koncem korigoval za „domácí", ale to už bylo za stavu 1:6 pro Baník. V poslední minutě pak stříbrský Bůžek završil svůj hattrick a vysoké vítězství Stříbra.

Plzeňský krajský pohár nabídl v prvním kole celkem čtrnáct soubojů, zatím se jich odehrálo celkem třináct, ten poslední mezi Plzní Černicemi a Horní Břízou se hraje 21. února.
Další kolo bude pro diváky z tachovského okresu bezesporu zajímavé, střetnou se v něm právě vítězové obou sobotních „tachovských" duelů, tedy Rozvadov a Stříbro.