Sedmý ročník celorepublikového turnaje fotbalových rozhodčích v sálové kopané O putovní pohár města Tachova vyhrál v sobotu výběr Prahy před Rakovníkem a Tachovem. V tachovské sportovní hale se představilo osm družstev. Na palubovku postupně vyběhly týmy Gambrinus ligy, Karlových Varů, Domažlic Brna, Prahy, Rakovníka, Plzně a domácího celku. Hrálo se ve dvou skupinách a podle umístění se bojovalo o konečné pořadí. První dva týmy postupovaly do semifinále, mužstva na dalších místech hrála o konečné pořadí.

V semifinále porazila Praha výběr Tachova 5:0 a Rakovník Karlovy Vary 4:1. V souboji o třetí místo zvítězil překvapivě domácí Tachov s K. Vary 4:1. Finále bylo kopií toho loňského, jen výsledek byl jiný. Obhájce z Rakovníka nepřijel v plné sestavě a prohrál s Prahou 2:0. To Deníku potvrdil jeden z hráčů. „Bohužel, dnes nám tady chybí čtyři kluci, tak asi nemáme šanci. My ani nečekali, že se dostaneme tak daleko,“ řekl před finálem rakovnický hráč a dodal: „Jinak opět perfektní organizace, všechno klape. Rádi sem jezdíme a pokud budeme pozváni, přijedeme zase.“

Před závěrečnými boji se uskutečnila tombola a dvacet cen si brzo našlo své majitele. Televizor si odvezl rozhodčí Jiří Kříž, DVD přehrávač Martin Košan z Plzně a půlku prasete nadějný gólman divizních žáků FK Tachov Tomáš Landrgott. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v restauraci Bayleys, kde byl přítomen a poháry spolu s předsedou Aurelem Ardeleanu a jeho nástupcem Milanem Vocelkou předával místostarosta Tachova Jiří Struček. Ten všechny přítomné pozdravil, poděkoval jim za účast a předvedené výkony. „Jsem rád, že jste zavítali do Tachova už na sedmý ročník tohoto nádherného turnaje a věřím, že přijedete i na ten osmý. Důkazem toho, že má turnaj po sportovní i společenské stránce úroveň je fakt, že se sem každým rokem vracíte, protože tady vidím velmi známé tváře. Chtěl bych touto cestou poděkovat člověku, který má na konání tohoto turnaje největší zásluhu, zde po mé pravici Aurelu Ardeleanovi,“ řekl mimo jiné ve svém vystoupení Struček a na jeho závěrečná slova navázal skandovaný pokřik z úst účastníků „Ardy, Ardy“.

Před předáním poháru pro jednotlivá mužstva došlo na individuální ceny. Nejlepšími střelci se stali tři borci. Moderátor slavnostního vyhlášení Jan Vydra vyřkl jména: Jaroslav Krakeš z Domažlic, Radek Kusňok z Karlových Varů a Ondřej Šedivka z vítězného týmu Prahy. Nejlepším gólmanem se stal domácí Jan Pták a hráčem Tomáš Kapoun z Rakovníka. Jan Vydra pak poděkoval pětici rozhodčích, kteří odřídili všechna utkání. Po předání pohárů si vzal závěrečné slovo Aurel Ardeleanu. „Díky vám všem, že jsme se tady opět setkali a věřím, že přijedete na další ročník. Rád bych poděkoval všem sponzorům a hlavně Petru Morgensteinovi, jenž mimo jiné zajistil pro vás všechny kvalitní stravování a bohatý raut,“ ukončil oficiální část Aurel Ardeleanu. Turnaj řídili Milan Buša, Miloš Burda, Přemysl Hanilec, Josef Ulrych a Jiří Pešek.

Výsledky – skupina A: Domažlice – K. Vary 3:6, Brno – Praha 1:4, K. Vary – Brno 5:4, Domažlice – Praha 1:6, K. Vary – Praha 1:4, Domažlice – Brno 3:4. Pořadí: 1. Praha, 2. K. Vary, 3. Brno, 4. Domažlice.

Skupina B: Tachov –Plzeň 4:0, Rakovník – Gambrinus liga 6:3, Plzeň – Gambrinus liga, Rakovník – Tachov 4:1, Tachov – Gambrinus Liga 8:3, Rakovník – Plzeň 3:4. Pořadí: 1. Rakovník, 2. Tachov, 3. Plzeň, 4. Gambrinus liga. Semifinále: Praha – Tachov 5:0, Rakovník – K. Vary 4:1.

O 7. místo: Domažlice – Gambrinus liga 4:8. O 5. místo: Brno – Plzeň 3:3 (1:2 na pok. kopy). 0 3. místo: Tachov – K. Vary 4:1. Finále: Praha – Rakovník 2:0. Konečné pořadí: 1. Praha, 2. Rakovník, 3. Tachov, 4. K. Vary, 5. Plzeň, 6. Brno, 7. Gambrinus liga, 8. Domažlice.