Domácí favorit si připsal jen bod, když nepochopitelně ztratil vedení 3:0. Tachovští totiž díky bojovnosti během necelé čtvrt hodiny vyrovnali! V boji o prvenství v divizi je to pro Jihočechy citelná, bolestná a hlavně zbytečná ztráta. Pro hosty senzační, ale zasloužený bod.

Padesát minut se zápas odvíjel podle strakonických not. V páté minutě měli sice obrovskou šanci hosté, ale v klíčovém okamžiku přišel faul domácích, který ovšem sudí Šifalda neposoudil jako penaltový. A tak udeřilo na druhé straně, v 11. minutě Řezníček ve vápně skluzem dopravil míč do sítě. Sedm minut nato Strakoničtí trefili hlavou břevno a následná dorážka šla mimo. Jejich další šance nevedli k zakončení a neuspěl ani soupeř. Až ve 43. minutě se po centru Sandra zblízka pod břevno trefil Němec – 2:0.

Druhá půle začala pro Strakonice jak nejlépe mohla, hned ve 48. minutě vybojoval míč Hudson, zatáhl míč a ve vápně poslal přízemní centr, který si do vlastní branky srazil Viterna. Zdálo se být rozhodnuto. Jenže v 57. minutě snížil hlavou Čížek. V 62. minutě se probil do zakončení Řezníček, gólman Bobčík však jeho pokus nohou vyrazil. O minutu později to bylo už 3:2, z dorážky se prosadil opět Čížek po střele Machače. A v 70. minutě napřáhl na vápně Martin Dvořák a bylo vyrovnáno. Strakoničtí v 81. minutě dostali výhodu pokutového kopu, zřejmě za držení ve vápně, ale střídajícímu Reinovi penaltu Bobčík vyrazil. V 88. minutě mohl dokonalý obrat dokonat Hudec, který šel tísněný sám na Křížka, ale přestřelil. V nastavení, které nakonec trvalo osm minut, měl největší šanci domácí Sandro, ale střílel těsně vedle tyče. Obrovské zklamání na jedné straně, obrovská radost na druhé…

SK Strakonice 1908 – FK Tachov 3:3

Poločas: 2:0. Branky: 11. Řezníček, 43. Němec, 48. vlastní Viterna – 57. a 63. Čížek, 70. M. Dvořák. Rozhodčí: Šifalda. Bez karet. Diváci: 110.
Strakonice: Křížek – A. Dvořák, Brezinský, Riegel, Novák (46. Koutný) – Hudson, Hovorka (73. Rein), Petráň (73. Repa), Sandro – Němec, Řezníček.
Tachov: Bobčík – Šácha, Viterna, Tušl, Hutta – Kaše – Habart (38. Machač), Hudec, Folejtar, M. Dvořák (90. Pták) – Čížek (75. Janoušek).