V souboji o vedoucí pozici zimního fotbalového  turnaje O pohár předsedy Okresního fotbalového svazu v Chebu se utkali fotbalisté Hvězdy Cheb a Slavoje Chodová Planá. Hvězda po dramatickém průběhu zvítězila 5:4 a upevnila si vedoucí pozici.

Fotbalisté Slavoje nachytali favorita turnaje zřejmě ne moc dobře koncentrovaného a po dvanácti minutách vedli 2:0. Chebskému týmu scházela bojovnost a lehkost. Přesto dvěma slepenými góly, většinou po chybě gólmana, dokázal srovnat.

Než se stačili Chebští rozkoukat ve druhém poločase, už opět, ale naposledy prohrávali. Jejich výkon se ve druhém dějství zlepšil a v rozmezí 75. a 77. minuty dokázala Hvězda utkání otočit ve svůj prospěch a dotáhnout zápas do vítězného konce. V turnaji Chebští ještě neprohráli, a kráčí tak za svým prvenstvím.

„S dnešním výkonem jsem velmi nespokojený, hlavně s úvodem utkání. Vázla komunikace, chyběla bojovnost, nasazení. Přišlo mi, že hráči byli nepřipraveni. V sestavě chyběla spousta hráčů, hodně jsme ji překopali, takže ti, kteří útočili, tentokrát bránili a naopak. Ale to kluky rozhodně neomlouvá za to, co zejména v prvním poločase předvedli. Ve druhém poločase jsme si vytvořili řadu gólovek, které jsme však neproměnili. Musíme si ale uvědomit, že jsme hráli s týmem 1. B třídy. Je také třeba, aby si hráči uvědomili, že jako na lídra tabulky se bude chtít každé mužstvo vytáhnout a zahrát co nejlépe. Přijde mi, že někteří fotbalisté nedokáží ustát tlak, který na ně je a bude vyvíjen, budeme-li pomýšlet na úspěch," uvažuje Milan Kolouch, který se vrátil i k nedělnímu soupeři.

„Velmi mile mě překvapil. Trenér Miroslav Zeman dokáže své svěřence dobře namotivovat. Ti podali dobrý výkon. Ve svém středu má velmi zkušeného Pavla Chvala, přes kterého jde většina akcí. I přes to všechno si myslím, že by měl být rozdíl dvou tříd více znát," říká Kolouch, který věří, že se tým dá během posledních tří týdnů před začátkem jarní soutěže dohromady a ta pravá forma přijde.

„Po hráčích nechci nic jiného, než aby na nich bylo vidět, že hrát chtějí a že je fotbal baví. Hodně chyběl Radek Čížek, který má drobné zdravotní problémy. Je to právě on, který dokáže kluky při hře pokárat, pochválit, ale i vyburcovat. Bylo vidět, jak moc potřebný pro tým Radek je," upozornil Kolouch.

Spokojenost až na malé výjimky vládla i v táboře Chodovky. „Z naší strany to byl po herní stránce docela povedený zápas. Sice jsme ztratili slibné dvoubrankové vedení, ale po přestávce šli opět do vedení. „Domácí kopali dvě penalty, jedna byla hodně přísná. Petrželka jednu chytil, ale jinak neměl svůj den. Osudný pro nás byl pětiminutový „oddychový" čas, kdy jsme třikrát inkasovali. S favoritem kluci sehráli vyrovnanou partii a můžeme být takřka spokojeni," řekl k utkání vedoucí Slavoje Milan Brůžek. FK Hvězda Cheb – Sj. Chodová Planá 5:4

Poločas: 2:2. Branky: 23. Hudeček (Tuhela), 25. Tuhela (Hudeček), 75. Tuhela, 76. Tuhela (PK), 77. Šneberger – 5. Kunc,  12. Chval,  47. Chval,  88. Chval. Rozhodčí: Chládek. Diváci: 20.
Slavoj: Petrželka (46. Vondrášek) – Ambrož, Zápotočný, Šmolík, Hanko, Soukup, Ovčačík, Ryška, Radil (46. Abramčuk), Chval, Melichar. Trenéři Zeman a Martínek. 

Ostatní výsledky: Sokol    Citice   –   FC Cheb 1:5  (0:2; Burda  – Vondrášek, Sedlák,  Lacina, Oršel, Koloc); Sokol Lipová – Baník Vintířov 1:3 (0:3; Svůra 2, Belbl).
Tabulka
1.FK Hvězda Cheb⋌ 4    4 0 0    28 :   8   12
2.Sl.Chod. Planá⋌ 5    3 0 2    28 :  17    9
3.B.Vintířov⋌ 4    3 0 1    21 :  10    9
4.FC Cheb⋌ 4    2 1 1    16 :  10    7
5.Sokol Lipová⋌ 5    2 1 2    11 :  16    7
6.Sokol Citice⋌ 4    0 0 4       5 :  14    0
7.Hrozňatov A⋌ 4    0 0 4       3 :  37    0