Západočeské derby ve fotbalové divizi skupiny A mezi Senco Doubravka a FK Tachov skončilo bezbrankovou remízou.

Před zápasové prognózy hovořily ve prospěch Tachovanů, kteří mají v jarní části soutěže dobrou formu a nejen že dělají výsledky, jejich herní projev je koukatelný. Na hřišti v Doubravce ale svůj výkon z posledních kol nedokázali z opakovat. Domácí na ně byli velmi dobře připraveni a nedovolili se kanonýru Kovaříkovi a spol prosadit.

„Soupeř nás dostal, kam chtěl. Při tom tomu mělo být naopak," začal své hodnocení utkání trenér Tachova Zdeněk Slowik, který nebyl spokojený hlavně s herním projevem svého týmu. „Soupeř zalezl a my se nedokázali prosadit hlavně proto, že se nám moc nedařila kombinace, zbytečně kluci nakopávali míče a ty obrana Doubravky „odtrkala". V prvním poločasu si ani jeden z týmů nedokázal vypracovat vyloženou příležitost. Fotbal musel nudit," řekl k prvnímu poločasu tachovský kouč.

Po změně stran musel po zranění z prvního poločasu odstoupit kapitán Tachova Viterna a nahradil jej Stružka. „Ondra přinesl do hry hodně vzruchu a opět dokázal, že patří mezi hráče základní jedenáctky. Jeho zatím brzdí jen nemoci a zranění," poznamenal na adresu „štírka" trenér, který hrál po přestávce jen na tři obránce. „Chtěli jsme vyhrát. Musela přijít nějaká změna. Herně to bylo z naší strany už o hodně lepší, než v prvním poločasu, ale stále byl problém v koncovce. Doubravka dobře bránila a my ji to ulehčili i tím, že jsme se snažili často „prorazit" středem," viděl chybu kouč. Hosté si vypracovali tři příležitosti, Senco mělo jeden hodně nebezpečný útok.

"Po gólu volal pokus Lukáše Hudce, největší příležitost měl na naší straně Jarda Kovařík, ale nedal. Domácí měli protiútoky, ale až na jeden nás z nich vážněji neohrozili," komentoval druhý poločas hostujíácí trenér, jenž sice bod z venku nakonec bral, cenil si nuly vzadu, ale jinak měl ke spokojenosti daleko. „Nenavázali jsme na výkony z předchozích kol, rád bych, abychom to už v sobotu proti Sušici napravili," dodal Slowik.