Fotbalisté divizního FK Tachov mají za sebou úspěšné vystoupení v přípravě na blížící se jarní sezonu. Pod novým trenérem, Zdeňkem Slowikem, porazili na „umělce" třetí tým Krajského přeboru Karlovarského kraje Olympii Březovou 5:2. Jeho svěřenci předvedli hrstce prokřehlých diváků kvalitní výkon v prvním poločase, druhá půle zaostala silně za první.

Domácí se vrhli už i s uzdraveným Machačem na protivníka a téměř ho v prvních pětačtyřiceti minutách k ničemu nepustili. Dobře a rychle kombinovali, měnili místa a Březová byla chvílemi v roli statistů. První šance Machače a Folejtara brankář Kocourek likvidoval se štěstím. Běžela 10. minuta a pěkná akce byla zakončena hlavičkou Sadílka – 1:0. Za další tři minuty utekl Machač a byl faulován. Nařízenou penaltu proměnil s přehledem Hudec. Další akce, které určitě potěšili diváky, brankami neskončily. Nekompromisní střelou rozvlnil potřetí síť hostů Petr Šácha. Dvakrát po sobě se mýlil Sadílek. Hostující Lelek nevyužil zaváhání Krále v 26. minutě. Dobře hrající Sadílek chvíli poté „zazdil" tutovku a po něm minul hlavou soupeřovu branky Král. V posledních minutách domácí polevili a hosté se několikrát objevili na dostřel Ptákovo svatyně. Snížit na rozdíl dvou branek se jim podařilo v závěru půle po „minele" celé obrany včetně prokřehlého Ptáka. Pohodlně skóroval Petr Peterka – 3:1.

Ve druhém poločase Slowik vystřídal brankáře a čtyři hráče v poli. Na hřiště přišli Hinterholzinger, M. Šácha, Dvořák, Žemlička a M. Havel. Hra už neměla takovou jiskru a bylo v ní mnoho nepřesností. Hned na začátku střílel dobře Dvořák, jeho střelu vyrazil Kocourek před Havla. Ten snadno navýšil na 4:1. Hráči Březové to nevzdávali a využívali herní výpadky domácích k útokům. Střídající Bereczký dobře střílel v 52. minutě, Hinterholzinger se štěstím nadvakrát kryl. O dvě minuty se brankář domácích vyznamenal. Kryl pokutový kop Elijáše. Po hodině hry přeskupil Slowik řady ve snaze zlepšit hru. Žemlička, M. Havel se dostali do šancí, ale vždy jim chyběl klid v zakončení. Rozhodčí Kožár pískl třetí penaltu v 67. minutě, s jistotou ji za domácí proměnil Tušl – 5:1. Oba týmy hrály bezstarostnou otevřenou partii a střídali se akce nahoru, dolu. Domácí „vyrobili" druhou hrubku v 76. minutě a Bereczký „lacině" snížil na 5:2. V závěru se do příležitostí dostali Dvořák a Žemlička, ovšem oba byli neúspěšní. Stav už se tak do konce zápasu nezměnil.

„Byl to typický přípravný zápas. Do utkání šli hráči z plné zátěže. V první půli byl z naší strany herní projev lepší, po přestávce už byla u hráčů patrná únava a také střídání. Výsledek mohl být samozřejmě i vyšší, ale ten není v této fázi přípravy rozhodující, i když výhra vždy povzbudí do další práce," řekl k utkání domácí kouč Zdeněk Slowik.

FK Tachov – O. Březová 5:2
Poločas: 3:1. Branky: 10. Sadílek, 13. Hudec (PK), 20. P. Šácha, 48. M. Havel, 67. Tušl (PK) – 42. P. Peterka, 76. Bereczký. Rozhodčí: Kožár. Hráno bez karet. Diváci: 30.
Tachov: Pták – Földeši, Tušl, Král, Ruda, Sadílek, P. Šácha, Folejtar, Stružka, Hudec, Machač. Střídali Hinterholzinger, M. Šácha, Žemlička, Dvořák, M. Havel.

Stanislav Sýkoa