Fotbalisté Sparty Dlouhý Újezd po prohře v Tlumačově přivítali na svém trávníku sestupem ohrožený tým ZD Meclov. Ti, přestože odešli s porážkou 2:5, herně nezklamali. Snažili se hrát otevřenou partii, ale vyhořeli , hlavně v první půli , v koncovce. Přes prohru s favoritem zanechali sympatický dojem.

Zápas několikrát po sobě zkrápěl hustý déšť, přesto byl na kluzkém terénu k vidění solidní fotbal. Fotbalisté Sparty chtěli napravit svůj výkon z posledního zápasu a to se jim nakonec podařilo. Hlavně za výkon v druhé půli si vyhru zasloužili. O vedení domácích borců se zasloužil po pěkné příhře Houdy nestárnoucí Radek Bučan. To běžela 5. minuta zápasu. Ještě neutichla radost fandů a důvod oslavovat měli diváci z Meclova. Slabou střelu Beňušíka podcenil na brankové čáře David Mrázek a začínalo se jako na začátku. Střely Zušťáka a Houdy sice mířily na branku, chyběla jim patřičná razance. Mladý Zušťák mířil dobře v 22. minutě, ale Touš ještě lépe zneškodnil.

Další gólovku nedal Mrenka. Vše si vynahradil v 31. minutě a střelou pod břevno zajistil jednobrankový náskok svému týmu. Hosté přesto nesložili zbraně a využívali každou příležitost k rychlým brejkům. V poslední minutě poločasu vyrazil Mrázek pěknou střelu z trestného kopu Obdržálkovi.

Úvod druhého dějství obstaral střelou domácí kapitán Zeman. On a po něm střídající Chejnovský pálili slepými. Na druhé straně si obdobně počínali P. Vogeltanz a Obdržálek. Po střele Stoklasy špatně zakončoval po hodině hry Schweiner. Až o šest minut později udeřila Sparta potřetí. Zblízka se trefil Chejnovský, když důsledně sledoval míč až na brankovou čáru hostů. Meclovští mohli Pačesným snížit, jeho střela minula levou tyč. Rozhodující gól padl do sítě hostů. nešťastně se trefil do vlastní Malík - 4:1. Přesto se ještě jednou a naposledy dočkali i hosté. V e vápně si došel pro faul hostující hráč a rozhodčí Jonáš ukázal na penaltu. Tu proměnil s jistotou Pačesný - 4.2. Za dvě minuty po snížení dal konečnou podobu solidnímu a slušně hranému duelu nádhernou střelou Hána - 5:2. Tentýž hráč přidal ještě jeden zásah, ale ten byl po krátké konzultaci odvolán.

Stanislav Sýkora