Jarní premiéra divizní FK Tachov se Sportovním klubem Benešov skončila remízou 2:2. Góly padaly jen první poločas a spokojenější se ziskem bodu byli více hosté.

Hosté vstoupili do utkání nebojácně a byli v prvních minutách aktivnější. Častěji byli před brankou domácího Ptáka a výjimkou byla třetí minuta, kdy hlavičkoval tachovský Mančál nad branku Capoucha, který v dalších minutách potvrdil své kvality. V desáté minutě se centrovaný míč benešovského Turka otřel o břevno, na druhé straně přišla v 15. minutě střela Malého z velkého úhlu, která se mezi tyče nevešla.

První gólový okamžik se zrodil ve 20. minutě, kdy na míč přes střed obrany domácí nereagovali a Němec poslal hosty chytrým obloučkem do vedení – 0:1. O tři minuty mohlo být pro Tachovany ještě hůř, ale obranný zákrok Tušla zmařil gólovku Žáka. V rozmezí 25. a 27. minuty se podařilo domácím využít dvou zaváháních benešovské obrany a otočit skóre utkání ve svůj prospěch. Přízemní střelou vyrovnal Mančál a na 2:1 se střelou pod břevno blýskl Hudec. Hostům chvíli trvalo než se otřepali ze šoku a Tachované toho nedokázali využít. Ve 34. minutě potrestali hosté další chybu v obranné činnosti FK a Němec svým druhým gólem v utkání vyrovnal na 2:2. Stav se nezměnil ani po akci Malého s Mančálem, kdy benešovští obránci nebezpečí odvrátili.

Po přestávce byli aktivnější domácí, Benešov hrál ze zajištěné obrany a hrozil jen z ojedinělých protiútoků a následných standardních situací. V 51. minutě vychytal benešovský gólman Malého, o deset minut později byl v mini souboji těchto dvou hráčů úspěšnější opět Capouch. V 68. minutě řešil ošemetnou situaci jeho protějšek Pták, kdy kryl nepříjemně tečovanou střelu Němce. Čas utíkal a největší příležitost vstřelit vítěznou branku měli domácí. V 73. minutě uvolnil Šácha nezištně Mančála, ten udělal kličku  i vyběhnutému gólmanovi, ale   v koncovce mu chyběl větší klid a přesnost. Prázdnou branku z úhlu minul.

 Závěrečná tlak a snaha domácích strhnout výhru na svou stranu  vyzněl naprázdno. Trestný kop Šáchy kryl výborný gólman, záhy stejný hráč střílel nad branku. I další snaha Tachovanů byla jen marným bojem z přesností v před finální části. K tomu se ještě domácí museli mít ještě na pozoru, aby Benešov neudeřil z protiútoku. V 88. minutě domácím po jednom z nich zatrnulo, ale Kaše, pro kterého to byl první a poslední jarní zápas nebezpečí zažehnal.

Tachov: Pták - Ruda, Kaše, Šácha, Malý, Habart, Viterna, Hutta, Hudec, Mančál, Tušl. Střídali Žemlička a Folejtar.