Krajský přebor ve fotbalu pokračoval šestým kolem a nováček z Rozvadova v něm hostil SSC Bolevec. Domácí byli, vyjma dvaceti minut druhého poločasu, lepším týmem a z tohoto pohledu zaslouženě zvítězili 3:1. Svěřenci hrajícího trenéra Bronce a jeho asistenta Hejkala tak „potvrdili" body z Rapidu.

Domácím patřil začátek utkání a už ve druhé minutě pálil Janoušek vedle. O minutu později po centru Viterny opět Janoušek netrefil mezi tyče. Nápor korunovali domácí v 11. minutě, kdy po akci Malého a Čížka zakončoval křížnou ranou k tyči Viterna – 1:0. Hosté o sobě dali vážněji vědět Matouškem v 17. minutě, ale uzdravený gólman Benda svůj tým podržel. Na druhé straně se vyznamenal po akci Žemličky a střele Janouška brankář Krásl, který byl úspěšný i při hlavičce Čížka. Domácí obranu pozlobil v 31. minutě Matoušek, ovšem zakončoval hlavou nad břevno. Závěr poločasu patřil jasně domácím, ale až na nepřesnou střelu Žemličky branku neohrozili.

Jak první poločas skončil, tak druhý začal. Domácí na svého soupeře „vlétli" a ve 47. minutě zakončoval Hutta nad. Z tlaku vytěžili domácí rohové kopy a po jednom se hlavou prosadil opět Viterna, když nachytal gólmana hostů v nedbalkách – 2:0. V 53. minutě hlavičkoval z výhodně pozice Čížek, branku netrefil a neskóroval ani Janoušek. To už ale jakoby z hostů spadla nervozita a začali „šlapat". Předváděli hru, s kterou si domácí nedokázali dlouho poradit a byli v této fázi utkání „na ručník".

Zítek netrefil mezi tyče, stejně si vedl Fryček, na druhé straně z ojedinělé akce domácích střílel nad branku Malý. V 67. vyškrábl Benda tečovanou střelu Fryčka. Hosté ale rozehráli následný roh a šťastná střela Pelnáře skončila v šibenici – 2:1. V době největšího náporu hostů přišel z jejich lavičky pokyn ke střídání a po něm paradoxně Bolevečtí zase „odešli". Rozvadov opět začal předvádět svou hru a převahu korunoval v 76. minutě. Po akci Malého a Slowika skóroval Čížek – 3:1. Domácí sice mohli stejným hráčem zvýšit, ale stav se už nezměnil.

„Jsem samozřejmě spokojený, že jsme dovedli utkání do vítězného konce. Co jsme si v kabině řekli, to také plnili, soustředili se jen a jen na náš výkon. Bylo také znát, že se do sestavy vrátili marodi. Měli jsme nějaké herní výpadky, za stavu 2:0 jakoby se báli o výsledek, ale důležité je, že jsme utkání zvládli," řekl trenér Rozvadova Martin Bronec.

Rozvadov: Benda - Viterna, Kabourek, Bronec, Slowik, Hobza, Malý, Janoušek, Žemlička, Hutta, Čížek. Střídali Foldeši a Jedlička. 

Další podrobnosti najdete v pondělním vydání Tachovského deníku.