Zápasy měly pro oba týmy vždy příchuť regionálního derby. V nedělním utkání je však Jiskra favoritem.

„Na zápas se těším. Určitě chceme Domažlice potrápit. Protože Jiskra je vedena jako favorit utkání, tak nechceme svoji kůži prodat lacino a maximálně ji potrápit," sdělil Deníku tachovský trenér.

Ten doufá, že se na zápas přijde podívat hodně diváků. „Budeme hrát útočný fotbal. My ani jinak než útočně hrát neumíme a proto chceme být i v tomto pohárovém utkání aktivní, pokud k tomu dostaneme, nebo si vytvoříme dostatečný prostor," konstatoval Pták.

Soupeře tachovský trenér v uplynulých šesti měsících hrát přímo neviděl. „Za trenéra Michálka hrála Jiskra spíše ze zajištěné obrany, nový trenér Purkart, jako bývalý ofenzivní fotbalista, může naordinovat také útočnou taktiku. Vím, že Domažlice jsou silné ve standardkách, na to také musíme být připraveni," uvedl.

Za Domažlice pravidelně nastupují také bývalí hráči Tachova – Braun, Malý a Bezděk. „Pokud budou hrát, tak Braun bude určitě nebezpečný u standardek, Jardu Malého také všichni dobře známe, záleží, na jakém postu bude hrát. Ale to, že kluci se navzájem znají a ví, co mohou očekávat, podle mého názoru v zápase nebude hrát roli," myslí si tachovský trenér.

Ten by měl na hřiště postavit zhruba stejnou sestavu, která odehrála vítězné utkání předkola poháru v Ostrově nad Ohří. Tachov nebude mít k dispozici pouze Žemličku a Veselého, kterým ke startu zabraňují administrativní záležitosti. Jinak je kádr kompletní.

V případě, že by FK Tachov přes Jiskru Domažlice postoupil do druhého kola Poháru České pošty, dalším soupeřem by byly prvoligové České Budějovice s Tomášem Řepkou. „To je pro kluky určitě velká motivace a myslím, že by to bylo lákavé i pro diváky. Trochu s nadsázkou říkáme, že Budějovice jsou hratelné, protože už jsme s nimi jednou hráli. Ve Strakonicích, které jsou jakousi farmou pro áčko Budějovic, proti nám v divizi nastoupilo asi osm hráčů ze základní sestavy a uhráli jsme tam výsledek 3:3," vysvětlil Jaroslav Pták.