Soubojem dvou nejlepších celků divize začnou v sobotu oslavy postupu FK Tachov do České fotbalové ligy. Ještě před tím bude za přítomnosti starosty Tachova a dalších významných hostů slavnostně otevřen nově zrekonstruovaný trávník na hlavním hřišti městského stadionu. Na něm se pak od 17.00 hodin odehraje utkání FK Tachov – FC MAS Táborsko B.

Přes velkou slávu, která se v rámci tohoto duelu chystá, se domácí připravují na utkání stejně důsledně jako na ty ostatní.

„Ve středeční předehrávce jsme zdolali Milevsko a na jaře ještě neprohráli. Neradi bychom si tuhle bilanci pokazili v posledním zápasu. K utkání přistupujeme jako ke každému jinému bez ohledu na to, že je rozhodnuto a v rámci oslav se budou dít mimo fotbalové věci," má jasno trenér Tachovanů Zdeněk Michálek, jenž bude s největší pravděpodobností postrádat některé „jarní" opory.

„Uvidíme, v jakém stavu budou hráči na pátečním tréninku (pozn. red.: konal se po uzávěrce této strany). Ve středu s námi nebyl v Milevsku Stružka, problémy s třísly má Kubišta. V utkání byl nepříjemně „naremplovaný" do zad a nebyl na tom dobře Kovařík. Úplně fit nejsou ani další hráči. Rozhodne se na tréninku, případně ještě před samotným utkáním," udělal inventuru kádru úspěšný tachovský lodivod.

„My se chceme se soutěží rozloučit výhrou a zakončit jaro úspěšnou šňůrou. Věřím, že nový trávník pokřtíme jak se patří," dodal Michálek.
Vedení klubu připravilo pro návštěvníky zápasu bohatý program a nezapomnělo ani na dřívější a současné funkcionáře či hráče klubu. K příležitosti postupu do třetí ligy po dvaceti letech se budou „rozdávat" pamětní medaile.

„Před utkáním dojde k slavnostnímu otevření hřiště za účasti významných hostů. O poločasové přestávce předáme pamětní medaile bývalým hráčům Dukly Tachov a dalším známým či méně známým tvářím tachovského klubu, kteří v minulosti pomáhali při jeho chodu až do nynější podoby. Po utkání poděkujeme i samotným hráčům a realizačnímu týmu," nastínil program oslav sportovní ředitel FK Tachov Petr Móži.

„Připravena bude živá hudba a pro věrné příznivce, kteří si najdou cestu na toto utkání jsme připravili malou pozornost. Po předložení platné vstupenky mohou dostat v prostorách stadionu dva nápoje a klobásu," prozradil Móži a dodal: „Tímto bych chtěl pozvat na městský stadion příznivce v co největším počtu aby s námi důstojně oslavili postup do ČFL."