Oba týmy od začátku divákům napověděly, že jsou hráči natěšeni na novou sezonu a chtějí hrát a vyhrávat. V Tachově se hrál pohledný fotbal, který ovšem v základní hrací době nepřinesl očekávané góly.
Už v 10. minutě si ale domácí vytvořili šanci na úspěch, když Hoffmann rozehrával standardní situaci, k míči se po odražení dostal Hradecký, ale těsně minul. O jedenáct minut později rozehrával opět Hoffmann přímý kop, tentokrát zleva, při jeho střele se obrazně i fyzicky vytáhl gólman Hrubeš, který míč odklonil nad břevno.
Vzápětí udeřilo na druhé straně, nejprve Houdek vyboxoval střelu zblízka, následnou odraženou střelu vykopával do bezpečí Hájovský. Do poločasu si obě mužstva vytvořila ještě několik menších příležitostí.

Po změně stran dokazovali zejména domácí, že jsou na sezonu dobře připraveni. Měli více ze hry a úspěšně se snažili vytvářet si více šancí. Už ve 47. minutě se musel po přímém kopu blýsknout brankář Žižkova, který v pádu míč vyrazil.
V 63. minutě zatáhl domácí Dvořák míč zleva do soupeřova obranného pásma, odcentroval na Folejtara, tomu ale nepřálo štěstí. K míči se dostal Hradecký, který se pokusil pálit zblízka hlavou, Žižkov se ale nakonec z této situace vysvobodil.
O pět minut později tachovským hráčům opět chybělo trochu štěstí. Dvořák se dostal k míči, prošel s ním až k vápnu, přihrál Hoffmannovi, ten na Folejtara, ale soupeř opět vyvázl z pro Tachov slibné situace bez újmy.
O minutu později zachraňoval na druhé straně spolehlivě chytající Houdek.
V 73. minutě rozehrál parádní akci Habart, který zatáhl míč zprava, ukázkovou uličkou přihrál Folejtarovi, jeho střela ovšem byla zlikvidována.
Další hezkou akci předvedli domácí v 84. minutě, kdy rychlý protiútok založil Knakal, poslal míč na Hradeckého, jeho střela ale byla odražena na rok.

Utkání skončilo 0:0 a prodlužovalo se. Domácí udeřili krátce po rozehrání. Žižkov sice první tři minuty prodloužení tlačil, ale pak se do útoku dostali domácí a Folejtar poprvé rozjásal tribuny tachovského stadionu – 1:0.
Prodloužení pokračovalo ve vysokém tempu, oba týmy se mohly spolehnout na dobré výkony gólmanů, ale srovnání přišlo nečekaně na konci první části prodloužení. Po faulu nařídil rozhodčí Rejžek penaltu, kterou ve 105. minutě Trýzna proměnil – 1:1.

Takový byl i konečný stav a rozhodnout musely penalty. V nich prokázali lepší nervy tachovští fotbalisté, kteří proměnili všech pět kopů, trefili se Hoffmann, Kropáček, Knakal, Šácha a Dvořák. Za hosty se trefili Trýzna, Pimpara, Josl a Urbanec, Eliášovu penaltu Houdek zlikvidoval.
Penalty vyvolaly v publiku bouřlivou atmosféru, diváci hráče povzbuzovali a pobavili se zejména střelou Petra Šáchy, který předvedl parádičku podobnou slavnému pokutovému kopu Antonína Panenky z Bělehradu 1976. „Petr mne v penaltách touto střelou překvapil, na druhé straně jsem ale rád, když si hráči v takových situacích věří. Je to dobře," okomentoval hráčův parádní kousek trenér Tachova Pavel Vaigl.

Ten výkon svých svěřenců zhodnotil takto: „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, kluci byli koncentrovaní, připravení na soupeře. Protože jsme si byli vědomi kvalit Žižkova, hráli jsme na jednoho útočníka. Ale určitě, jak si diváci jistě všimli, jsme se nezalekli. Hráči splnili taktické úkoly a je dobře, že se nám podařil takový výsledek před zahájením sezony," vyjádřil se tachovský trenér, který také děkuje divákům za podporu.
Druhé kolo poháru se bude dohrávat příští týden, soupeř Tachova pro další kolo (to se bude hrát v září), vzejde z losování. „Určitě bychom si přáli dostat nějakého kvalitního soupeře z nejvyšší soutěže, ideální by byla Viktorka Plzeň, samozřejmě Sparta, nebo Slavia. Budeme hrát doma, takže to bude velice atraktivní pro diváky a pro kluky pak velká zkušenost. Ale uvidíme, koho nám los přisoudí," uvedl Vaigl.