Po dvou prohraných zápasech mají dnes fotbalisté FK Tachov třetí pokus o bodový zisk. Od 15.00 hodin nastoupí na hřišti Čáslavi a pro oba týmy je to důležité utkání.

Tachov měl v minulém kole po odstoupení Unionu 2013 z Nového Bydžova volno. Oba celky od sebe dělí dvě příčky a sedm bodů.
Smolnou prohru s Jirny měli Tachované dost času hodit za hlavu a do Čáslavi jedou v neděli s odhodláním a rozhodně se nechtějí vracet s prázdnou.

„Potřebujeme už bodovat. Hlavně bych rád abychom Čáslav nechali pod sebou a bodově se nám nepřiblížila. Na druhé straně na nesestupové místo ztrácíme pět bodů a z tohoto pohledu je pro nás zápas hodně důležitý," nastínil situaci před dalším utkáním trenér Tachova Pavel Vaigl, jenž má k dispozici až na dlouhodobě zraněného Tušla kompletní kádr.

„Kluci se poctivě připravují. V pátek ještě máme před zápasový trénink a až po něm se rozhodnu v jaké sestavě nastoupíme. Určitě bude přizpůsobena stylu hry soupeře. Čáslav ukázala, že boj o záchranu nebalí. Naposled vybojovala dva body v Benešově a týden před tím hrála ve Štěchovicích velmi dobře," pravil na adresu Čáslavi tachovský lodivod a dodal: „Snad už se bude hrát na lepším terénu. Věřím, že navážeme na výkony z minulých zápasů co se nasazení týče, přidáme k tomu větší fotbalovou kvalitu a hlavně se prosadíme v koncovce."

Utkání od 15.00 hodin řídí Kalenda.