To chtěli fotbalisté FK Tachov v sobotním zápase 26. kola krajského fotbalového přeboru.

Nepovedlo se. I přes kvalitní výkon skončil zápas po 90 minutách 2:2, ovšem dva body za vítězství na penalty si na Chodsko odvezli hosté, Tachov bral bod jeden.

Domácí, motivovaní odčiněním nedávného nepěkného pohárového výsledku se snažili od prvních chvil o nápravu a získali na hřišti hned od začátku převahu. První přímou střelu na Brychovu branku vyslal v osmé minutě Folejtar, brankář Domažlic ji ale chytil do náruče. Další příležitost přišla ve 14. minutě, kdy Habart zprava našel Čížka, ale ani ten nebyl úspěšný.

Úder přišel na opačné straně v 17. minutě. Ve středu hřiště si domácí nerozuměli a přišli o míč, ke kterému se dostal hostující Hejda, prolétl překvapenou obranou Tachova a vypálil. Houdek v brance domácích neměl šanci – 0:1.

Tachov se dál snažil atakovat domažlickou branku, po standardní situaci ve 23. minutě přišla slepená dvojitá šance ve vápně, byl z toho ovšem jen rohový kop. Ale znovu udeřilo na druhé straně. Hosté spoléhali na překvapivé brejky, které se jim občas vydařily, jako ten ve 27. minutě, kdy na 0:2 zvýšil opět Hejda. Čtyři minuty na to ohrozil Houdkovu branku Bezdička, tentokrát šel míč nad.

Na foto zleva Václav Holub, Karel Johana, Hubert Jeřábek a Miroslav Jarý v pořadu Zpívánky.
Komedyjant Miroslav Jarý vyprávěl ve Zpívánkách

I když se chvíli zdálo, že zápas bude mít podobný scénář jako na konci dubna při poháru, domácí to nechtěli dopustit. Důkazem byla Rudova přízemní střela ze 33. minuty, opět ovšem do rukou pohotového Brycha. Nedlouho poté ovšem rozhodčí ukázal po faulu na značku pokutového kopu a hrající trenér Tachova v 35. minutě z penalty snížil na 1:2 a zmírnil nepříznivě se vyvíjející výsledek.

Také druhý poločas přinesla hra podobnou podívanou jako v prvním. Oboustranně útočný fotbal, plný zajímavých momentů, 130 diváků se rozhodně nenudilo.

Tachov pokračoval v tlaku na soupeře, měl více šancí, nechyběly ani vyhrocené situace, které ovšem k takovému utkání patří. Domácí si vytvořili několik slibných momentů, v šancích se ocitli Vyleta, Čížek, Žemlička či Skopový.

Nejvíce promluvil do vývoje utkání Vyleta, který dostal přesnou přihrávku do středu velkého vápna a přesnou střelou zhruba z deseti metrů vyrovnal na 2:2. Ačkoliv domácí pokračovali ve snaze získat všechny tři body, nepovedlo se, béčko Jiskry už neinkasovalo a zápas skončil v základní hrací době nerozhodně.

Následoval penaltový rozstřel, ve kterém se více dařilo hostujícím střelcům, kteří proměnili tři penalty, zatímco domácí pouze dvě. Dva body tak patří Jiskře Domažlice B, která si upevnila druhé místo v tabulce.

Příští kolo přinese atraktivní tachovské okresní derby, na stadionu ve Stříbře bude v sobotu 26. května od 17 hodin hrát Baník Stříbro s FK Tachov (na podzim Tachov vyhrál v derby 6:0).

Ilustrační foto.
Lávka ve stříbrském parku by se mohla začít stavět na konci května