Nováček České fotbalové ligy, mužstvo FK Tachov, se svým příznivcům představí po měsíční přestávce zítra proti SK Senco Doubravka. Utkání se hraje v 10.45 hodin na hlavním hřišti městského stadionu.

Tachované mají za sebou tři tréninky, když do přípravy naskočili v úterý. V kádru už chyběli Sadílek, Kovařík a Kubišta, kteří odešli do Německa. V kolonce příchodů si mohl trenér Zdeněk Michálek napsat jen jméno Třísky z Doubravky a Koubka, který je v Tachově na zkoušce a přišel z Německa.

„Prvních čtrnáct dní přípravy budeme věnovat nabírání fyzické kondice a posilování. Pak nám do zahájení zbývají tři týdny a to budeme mít na dolaďování herní činnosti. Myslím, že to je dostačující prostor aby bylo mužstvo připraveno," řekl k přípravě trenér Tachova Zdeněk Michálek, jenž se bude, podle svých slov, opírat o stávající kádr, který vybojoval postup.

„Se Sadílkem a Kovaříkem odešla nejen herní kvalita, ale hlavně také góly, které dali. Uvidíme jaké budou další jednání, ale kádr potřebujeme doplnit. V sobotu budeme zkoušet dva hráče ze Sokolova, proti Doubravce dostanou prostor aby se ukázali," dodal k současnému stavu kouč.

„Kluky čeká v ČFL velká porce zápasů. Ve druhé lize sehrají profíci čtrnáct zápasů, ale kluci, kteří chodí do práce, musí absolvovat devatenáct utkáních. To je porce a ještě tři ve středu, kdy se musí uvolňovat ze zaměstnání," podivil se nad rozhodnutím svazu bývalý ligový fotbalista a později úspěšný trenér V. Plzeň.

Jeho svěřence po zápase s Doubravkou čeká herní pauza. Další utkání sehrají až 22. července. „V týdnu, kdy nebudeme o víkendu hrát přidáme v sobotu dopoledne jeden trénink," nehodlá šetřit hráče Michálek, který na jejich adresu dodal: „V úterý bylo vedro, to tréninkové dávky těžko kousali, druhý den už to bylo v pohodě."

Ve středu 22. července hraje Tachov od 18.00 hodin na Petříně s SK ZČE Plzeň. Nadcházející víkend vstoupí Tachov do Poháru FAČR, jeho soupeř vzejde z utkání Tatran Rakovník – Meteor Praha. V obou případech se hraje na hřišti soupeře. Ve středu 29. července hostí Tachované od 18.00 hodin 1. FC Karlovy Vary. Poslední zápas před vstupem do mistrovské soutěže sehrají 1. srpna od 10.30 hodin s divizní TJ Klatovy.