Tachovský trenér Pavel Vaigl je s výsledkem i výkonem svých svěřenců spokojen. „Je ovšem třeba, abychom zůstali na zemi a soustředili se na blížící se start České fotbalové ligy," řekl Deníku.
„Kluci podali v Sokolově velice dobrý výkon, musím je pochválit a poděkovat jim. Zejména v prvním poločase se nám dařilo. V závěru druhé půle nám trochu docházely síly, ale po taktické stránce hráči plnili přesně pokyny a navíc se jim podařily dát pěkné góly," uvedl dále Vaigl.
Také sokolovský Baník hrál podle jeho slov velice dobře. „Bylo to oboustranně pohledné utkání a divákům se muselo líbit," dodal.

A jak hodnotí zápas sokolovský kouč? „Utkání jsme nezvládli. Udělali jsme dvě hrubé individuální chyby, navíc jsme byli po soupeřových standardkách laxní směrem dozadu," rozčiloval se sokolovský trenér Jiří Dreiseitl.
Po utkání tak svým svěřencům pořádně domluvil. „Museli jsme si to vyříkat. Věřím, že si to hráči vezmou k srdci a za týden v Prostějově bude vše tak, jak má být," je přesvědčen.
Přitom Tachov si „horníci" vybrali jako poslední test záměrně. „Jsou tam typologicky podobní hráči jako má Prostějov. Tomu odpovídá i jejich hra, zaměřují se na dlouhé auty, standardní situace, na nákopy," pokračuje Dreiseitl.
A přišla nepříjemná porážka. „Je lepší dostat facku teď, než za týden v mistrovském utkání. Zápas s Tachovem nám ukázal věci, které si v Prostějově nemůžeme dovolit," upozorňuje kouč Baníku.

FK Baník Sokolov – FK Tachov 3:4 (1:3).

Branky: 37. Zorvan, 76. Valenta, 85. Provod – 5. Dvořák, 26. Hradecký, 44. Matas, 49. Kropáček