V dosavadním podzimním působení v divizi předvedl Tachov jeden z nejslabších výkonů. V první půli se hrálo mezi oběma vápny, celých pětačtyřicet minut prakticky bez šancí na obou stranách. Pro Tachov se jednalo o poločas, ale vlastně i o zápas plný nepřesností.

Ve druhém poločase se hra na obou stranách zlepšila, oba celky si vytvářely gólové příležitosti. Tachovští domácí tým zatlačili, Rokycanští hrozili z rychlých brejků.

Jeden z takových útoků předvedl v 56. minutě Kropáček, když už střílel do prázdné branky. Jistému gólu zabránil pohotový zákrok tachovského gólmana Houdka, který tygřím skokem Kropáčkovu šanci zmařil.

V 64. minutě přišel opět jeden z náhodných brejků domácích, jeho aktérem byl opět Kropáček. Tentokrát byl úspěšnější, když si přehodil brankáře Houdka a otevřel skóre 1:0.

Tachovu se ale poměrně brzy podařilo srovnat skóre, v 70. minutě ne Kovaříkovu zpětnou přihrávku zareagoval Hudec a pohotovou střelou propálil všechno, co mu stálo v cestě 1:1.

Tachov mohl otočit výsledek hned o minutu později. Kovařík našel Knakala, ten mířil hlavou těsně vedle.

Tlak tachovského týmu v závěrečné dvacetiminutovce gradoval. Největší šanci měli hosté v 87. minutě, kdy zleva Hudec přihrál Kovaříkovi, ten obešel dva rokycanské obránce, svojí střelou trefil břevno. Míč se odrazil zpět mezi hráče, dostal se k Dvořákovi, ten ale z malého vápna netrefil prázdnou branku, ale přestřelil.

Po nerozhodném stavu v základní hrací době přišly na řadu pokutové kopy. V nich se naplno projevila frustrace tachovských hráčů z výsledku, kde očekávali jasné vítězství. Penalty proměnili Hudec, Tušl a Knakal, nedali Habart, Dvořák, Viterna a Kořínek.

Jan Vydra