Oba týmy zahájily novou sezonu skvěle, když se dokázaly prosadit v obou úvodních kolech. Rapid doma porazil Stříbro a získal dva body před týdnem na hřišti exdivizní Sušice. Fotbalisté Tachova získali ještě o jeden bodík více, když uspěli v Mýtě gólem kapitána v závěru utkání, a pak rozstříleli na domácí půdě Nýrsko jednoznačně 4:0. Vzájemná konfrontace tedy měla mít pořádný náboj.

Tachovu vyšel v Plzni vstup do utkání a už ve 2. minutě se mohl loňský účastník České fotbalové ligy radovat z gólového úspěchu. Odpískanou penaltu bezpečně proměnil Patrik Vyleta. O chvíli později mohlo být vyrovnáno, ale střela jednoho z ofenzivních hráčů plzeňského týmu mířila jen těsně mimo. Z následné protiakce vstřelil Tachov druhou branku, ale ta nemohla být z důvodu zvednutého praporku pomezního arbitra uznána.

Ve 12. minutě se v dobré šanci opět ocitl domácí tým, ale bravurním zákrokem odmítl vyrovnání tachovský brankář Daniel Houdek. Rapid byl v tu chvíli střelecky aktivní, když se o zakončení pokoušel zejména ze střední vzdálenosti. Žádný pokus se ale neujal.

Fotbal v sobotním teplém odpoledni hrstku věrných fanoušků obou táborů bavil a po čtvrt hodině hry mohli jít hosté do dvougólového trháku. Domácí gólman Jiří Matějka, který v brance nahradil absentujícího Petra Bekeho, ale vytáhl ze svého repertoáru skvělý zákrok.

O dvě minuty později ale Matějka přeci jen podruhé kapituloval. Rapid zahrával na útočné polovině standardní situaci, kterou ale nevyřešil dobře a nabídl favoritovi utkání šanci na rychlý protiútok. Ten hráči Tachova vyřešili výborně a bylo to 0:2. V 19. minutě přidali tachovští fotbalisté třetí hřebíček do plzeňské rakve, konkrétně se povedenou ránou z šestnácti metrů ke vzdálenější tyči předvedl Michal Folejtar a schylovalo se k velkému debaklu.

Poté se oboustranně ofenzivní podívaná trošku uklidnila a příliš šancí ke skórování k vidění nebylo. Hosté v klidu a trpělivě kombinovali, domácí Rapid hrozil především ze standardních situací, ale borci Tachova veškeré nadýchané a nebezpečné centry s ledovým klidem uskákali. Poslední slovo v prvním poločase tak měli zákonitě hosté, kteří další pěknou akcí uzavřeli stav první půle na 4:0. Autorem branky byl Patrik Vyleta, který se tak v utkání zapsal mezi střelce už podruhé.

Ve druhém poločase už diváci neviděli tak atraktivní fotbal jako v prvních pětačtyřiceti minutách, přesto jim hráči Tachova ještě dvě branky nabídli. V 52. minutě zvýšil na rozdíl pěti branek Tomáš Habart, který se na Lopatárně stejně jako jeho kolega Vyleta trefil podruhé a na konečných 6:0 uzavřel účet zápasu dvacet minut před koncem hostující hrající trenér Martin Knakal.

Tachov tak zvládl i třetí utkání sezony a zůstává stoprocentní. Skóre Západočechů je navíc více než úchvatné. Devět bodů a skóre 11:0 je tomu patřičným důkazem. Plzeňský Rapid naopak poprvé v sezoně vyšel zkrátka.

SK Rapid Plzeň – FK Tachov 0:6 (0:4)

Branky: 2. z penalty a 38. Vyleta, 12. a 52. Habart, 19. Folejtar, 67. Knakal. Rozhodčí: Rubáš – Bureš, Mazanec. ŽK: 2. Bydžovský, 14. Folejtar (oba Tachov). Diváci: 81. Hřiště: SK Rapid – Lopatárna.

Rapid Plzeň: Jiří Matějka – Šindelář (46. Hajšman), Nový, Buček, Keckstein (64. Filipčík), Klekner, Čupalka, Harmady, Žák (74. Holík), Daniel Matějka, Gesl (53. Do Thanh Tung). Trenér: Jaromír Mysliveček.
FK Tachov: Houdek – Bydžovský (56. Skopový), Ruda (41. Blatnický), Šácha, Knakal, Habart, Kořínek, Vyleta (66. Čížek), Burda (51. Beneš), Tušl, Folejtar (69. Landrgott). Trenér: Martin Knakal.

Ostatní sobotní zápasy 3. kola KPM: Slavoj Žihle – Luby 2:2 (2:4 na penalty), Slavia Vejprnice – FC Rokycany 2:1, Horní Bříza – Jiskra Domažlice B 2:0.

Zbývající zápasy 3. kola KPM: FC Chotíkov – Baník Stříbro (SO 17.00), Nýrsko – Rozvadov (NE 15.00), Slavoj Mýto – Sokol Lhota (NE 17.00), Holýšov – Sušice (NE 17.00).