Utkání bylo hráno ve velmi dobrém tempu, hrálo se většinou nahoru-dolů a bylo vidět na obou stranách několik solidních kombinačních akcí i dost šancí. Přestože padlo šest branek, minimálně stejný počet gólových šancí dokázali oba soupeři zahodit.

Do vedení se dostali hosté již ve čtvrté minutě, kdy po rohovém kopu domácí nedůrazně odkopli míč a hostující Ruda lehce skóroval. Domácí odpověděli tím nejlepším způsobem, kdy nový hráč Kunášek vyslal do brejku Jindřicha a ten v osmé minutě pohotově vyrovnal.

Po tomto divočejším začátku se začali více osmělovat hráči Čížové, i když hosté byli stále velmi nebezpeční. Ve 34. minutě opět Kunášek po kombinaci s Prášilem nacentroval míč před branku hostí a Moravec nádherně trefil šibenici a přivedl domácí do vedení.

Druhou půli začali aktivněji domácí, měli několik slibných příležitostí, ale řešili je dost komplikovaně a z převahy nic nevytěžili. Naopak hosté z první vážnější akce dokázali vyrovnat, když brankař Novák nezkrotil míč a Mančál skóroval.

Domácí nerezignovali a stále se snažili o první jarní vítězství. Hodně se k němu přiblížili v 75. minutě, kdy Moravec vykouzlil neuvěřitelný lob a opět přivedl domácí do vedení.

Jenže nikým neobsazený hostující Žemlička v 86. minutě hlavou vyrovnal.

Sokol Čížová – FK Tachov 3:3 (2:1).

Branky: 8. Jindřich, 34. a 75. Moravec – 4. Ruda, 62. Mančal, 86. Žemlička.

Rozhodčí: Kubr. ŽK: 1:3. Diváků: 100.

FK Tachov: Pták – Ruda, Tušl, J. Viterna, Folejtar (81. Žemlička), Habart (31. Dvořák), Hutta, Šácha, Hudec, Malý, Mančal. Trenér: Zdeněk Bečka.

Jan Škrle