Fotbalisté FK Tachov propásli příležitost posunout se v tabulce České fotbalové ligy do jejího středu. V sobotním utkání na domácím trávníku prohráli s týmem Benátky nad Jizerou 1:2. Soupeř na městském stadionu nepředvedl nic světoborného a určitě byl k poražení. Nováček tak nedokázal navázat na výkon z utkání s Jiskrou Domažlice a s jedenácti body je na třinácté příčce.

Trenér domácích Stanislav Purkart jen zklamaně konstatoval, že se jeho svěřencům ten zápas nevydařil a v určitých momentech chybělo štěstí, které měli Tachované v derby.

Sportovní ředitel FK Tachov Petr Móži litoval zbytečné prohry a cítil, že Benátky si odvezly laciné body. „Je to obrovská škoda, soupeř hratelný byl. Průběh utkání tomu také naznačoval. Hrálo se převážně na jeho polovině, ale náš tlak byl platonický. Nedokázali jsme se více prosadit v šestnáctce, chyběl tam větší důraz a občas také štěstí. Na druhé straně jsme dostali dva góly po našich chybách. Při druhém jsme udělali chybu v rozehrávce, hasily jsme ji za cenu rohového kopu a pak nám z něho míč propadne u přední tyče do branky. To by se stávat nemělo. Oni si prakticky odvezli body z ničeho, dá se říct zadarmo. Škoda, že jsme to nedotáhli alespoň do té remízy. Každý bod se bude počítat," okomentoval sobotní zápas sportovní ředitel, jenž si neoddechne, protože už ve středu zavítá v rámci třetího kola MOL Cupu na městský stadion úřadující mistr Synot ligy, mužstvo V. Plzeň a s tím jsou spojené nemalé starosti.

„Chceme aby si to všichni užili a aby to byl svátek fotbalu. Doufám že vše proběhne v přátelském duchu a příznivci si odnesou pěkný fotbalový zážitek," věří ředitel.

Vstupenky jsou stále k dispozici v předprodeji v informačním centru v Tachově na Náměstí Republiky a bude tomu až do středy do 12.00 hodin. „Chtěl bych upozornit příznivce, že určitě není vyprodáno a lístků je stále dost a budou k prodeji přímo i na stadionu. V tom nevidíme žádný problém, každý kdo bude chtít utkání vidět se na stadion dostane," vyvrací fámy o vyprodání kapacity Móži, jenž upozornil na některá opatření.

„V první řadě bych chtěl poprosit příznivce z Tachova aby na utkání přišli pěšky a také včas. Pro příznivce odjinud budou parkovací prostory rozšířeny, parkovací místa jsou i před zimním stadionem a pod Rychtou směrem na Vysokou. Žádáme řidiče aby respektovali příkazy státní a městské policie, která bude koordinovat dopravu a hlavně parkování. Také pro přespolní platí čím dříve se na stadion dostanou tím lépe," pravil ředitel.

Mužstvo Viktorie přijede na stadion už v 15.00 hodin, takže kdo přijde dříve, rozhodně se nudit nebude. Rozcvička bude probíhat na hlavní ploše.

„Fanoušci Viktorie se na stadion dostanou bránou u bazénu a bude jim vyhrazen prostor u něho naproti tribuně. Jinak pro ostatní budou v hlavní bráně otevřeny dvě pokladny a příznivci s lístky z předprodeje se dostanou na stadionu také hlavní bránou, kde pro ně bude vyčleněn vstup," doplnil důležitá organizační opatření a zve na tento fotbalový svátek všechny příznivce Móži.