Soupeřům z krajského města tachovští fotbalisté podlehli 2:4, když většina gólů padla v prvním poločase, který Viktorka vyhrála 2:3.
Tachov už prohrával o tři góly, když první gól dal ve 13. minutě hostující Kopřiva. Stejný hráč se trefil znovu ve 26. minutě. Ve 32.minutě přidal třetí branku Plzně Matějka, krátce na to se podařilo domácím korigovat, a to ve 34. minutě z kopačky Kropáčka a ve 39. minutě uzavřel účet prvního poločasu gólem na 2:3 Vyleta z penalty. Skóre pak v 68. minutě uzavřel plzeňský Hejda a juniorka Viktorie Plzeň vyhrála v Tachově 2:4.

Trenér domácích Pavel Vaigl vystřídal prakticky všechny hráče, které měl pro sobotní utkání k dispozici. Řada fotbalistů FK Tachov je však v současné době zdravotně indisponována. „S přípravou jsme začali v pátek, bylo nás šestnáct, ale nesešli jsme se všichni, protože několik hráčů máme na marodce. Rozšířily se nám příušnice, což je nepříjemné. Není to nemoc, ze které by se vzpamatovali za pár dní, ale přeju klukům, aby se co nejdříve uzdravili. Přípravu sice také musí začít, ale důležité je, aby se uzdravili. A ještě doufám, že se příušnice nebudou v mužstvu šířit dál, protože to by pak byl velký problém," uvedl tachovský trenér.

Příprava bude náročná, kromě tréninků čekají hráče také přípravné zápasy – například v úterý hrají se Sokolovem. V jednom kole budou prakticky každý den tohoto týdne. Mužstvo absolvuje tento a příští týden vždy čtyři tréninky a přípravná utkání, pak trenér začne přípravné dávky omezovat.
Z kádru odešel David Vaněček, který se vrátil do Sokolova. „Ještě jednou bych mu chtěl poděkovat, protože nám svými zkušenostmi hodně pomohl. V přípravě zkoušíme několik nových hráčů, od odchovanců a členů dorosteneckého kádru přes nějaké hráče z Viktorky. Na zkušenou u nás jsou také dva hráči z Horažďovic. Jedná se zhruba o šest, sedm hráčů, kteří se o místo v našem kádru poperou a nějaké čtyři si pak necháme," dodal Vaigl.