Svěřenci bývalého reprezentanta Martina Frýdka byli v sobotním zápase mírným favoritem, ale zápas byl v prvním poločase vyrovnaný a šance byly na obou stranách.

Už ve čtvrté minutě vyslal domácí Vaněček zleva z úhlu přízemní střelu, která těsně minula branku Vltavínu. O tři minuty později se po autu dostal k míči hostující Uvíra, střílel zleva, Houdek sice jeho ránu pohotově vyrazil, Vaněček pak míč odkopl do středového pásma.
Poněkud nervózní první poločas přeléval hru z jedné strany na druhou. Ve 24. minutě zmařil ještě před vápnem nadějně vyhlížející protiútok Pražanů včas vyběhnuvší Houdek, krátce nato protáhl brankáře hostí Pávka Hoffmann.
Líbivou akci předvedl Tachov ve 32. minutě. Začali ji zleva Vaněček s Dvořákem, ale nadvakrát se jim Pávka překonat nepodařilo. Následoval rychlý brejk Vltavínu, kdy Hodas utekl snad všem, narazil ovšem na Houdka, který svým zákrokem šanci zmařil.
Břevno zazvonilo ve 39. minutě na brance pražského týmu, kdy po rohu putoval míč mezi několika hráči, než skončil v zámezí.

Druhý poločas přinesl ještě větší snahu domácích, kteří si postupně vytvořili tlak, který se jim také podařilo zúročit. I když Pražané stále hrozili, naráželi na spolehlivou obrannou hru zadních řad domácích a brankáře Houdka.
Poprvé si diváci mohli zakřičet „Gól" v 57. minutě, kdy Knakal zleva přihrál Matasovi a ten hlavou přihrál Vyletovi, který bezpečně zakončil – 1:0.

Nebezpečnou situaci vytvořili před brankou domácích v 60. minutě hosté, ale Houdek Podzimkovu střelu pohotově vyrazil.
Dvě minuty na to mohli domácí zvýšit na rozdíl dvou branek, když rohový kop zahrával Dvořák, ale Matas metr před bránou promáchl.
Parádní akce následovala v 66. minutě, kdy zprava přivezli míč do vápna Habart s Vyletou, ten předal přihrávku Dvořákovi, který ovšem zblízka těsně minul Pávkovu svatyni.

Trochu úleva, trochu oddechnutí, ale především pojistka v podobě druhého gólu přišla v 82. minutě. Vaněček rozehrával vpravo u postranní čáry, poslal míč Folejtarovi, který mu jej vrátil. Rychlonohý Vaněček si následně poradil s obranou hostí, nezištně předal míč Dvořákovi a ten pečetil na 2:0.

Do závěrečného hvizdu se několikrát pokusili zaútočit Pražané, na druhé straně zkusil štěstí Folejtar, ale míč skončil v náruči hostujícího brankáře. Závěrečný hvizd pak přinesl zaslouženou radost pro domácí hráče i jejich příznivce, kterých se v ochozech sešlo více než dvě stě.