Po týdenní přípravě přichází pro divizní FK Tachov první ostrý test. V předkolu Poháru České pošty se v sobotu od 17.00 hodin utkají na Petříně s nováčkem divize SK ZČE Plzeň.

Posílený Tachov je v tomto měření sil favoritem a vědom si toho je i trenér Tachovanů Zdeněk Bečka.  „Do Plzně jedeme s jasným cílem zvítězit. Soupeř je pro nás velkou neznámou, ale při vší pokoře a respektu k soupeři by měla být kvalita na naší straně," řekl k utkání tachovský lodivod.

Tachované jsou v plné přípravě právě týden a kouč má postupně k dispozici téměř kompletní kádr. „Hráči si ještě vybírají dovolenou. Tomáš Habart na ní nastupuje a vrátí se v pátek. V sobotu ještě bude chybět Petr Šácha, který se až v neděli vrací z pracovní cesty. Honza Viterna přijede z dovolené dnes večer (pozn. red. článek vznikal v pátek) a uvidíme jak bude připravený. Jinak můžeme počítat s posilami z Chrástu, do branky jsou připraveni Pták a Landrgott, protože oba gólmani na testech ještě samozřejmě nemají registrační průkaz," pravil ke kádru trenér, jenž je zatím, podle jeho slov, s průběhem přípravy a hlavně s přístupem hráčů spokojený.

„Období na přípravu je hodně krátké, pro nás je prvořadým úkolem zapracovat posily do našeho herního systému a k tomu by nám měly hlavně posloužit pohárové a přátelské zápasy. Jak už jsem ale dříve řekl, věřím, že mužstvo bude do zahájení divizní soutěže dobře připraveno," dodal Bečka.

Pokud Tachované přejdou přes energetiky, měli by se za týden utkat s FC Rokycany.