Divizní fotbalisté FK Tachov své příznivce po výhře v Hořovicku potěšili a nechali alespoň trochu zapomenout na zbytečnou ztrátu bodů v Malši Roudné. V sobotu se mohou těšit na západočeské derby, ve kterém Tachované hostí Senco Doubravka.

Obě mužstva vstoupila do soutěže velmi dobře a vzájemný souboj slibuje dramatickou podívanou. Trenér Zdeněk Michálek před nástupem do Tachova trénoval právě Doubravku a jeho rukopis je tam zřetelný. Jestli je výhoda, že soupeře dobře zná a najde na jeho hru recept se dozvíme kolem půl sedmé, kdy by měl být znám výsledek zápasu.

„My, nebo já osobně už tento zápas jako derby neberu. Nedá se srovnávat se zápasy třeba v kraji s Přimdou a nebo s B. Stříbro. Je to pro mě normální utkání, ve kterém chceme zvítězit. Doubravka má velmi dobré mužstvo, ale my hrajeme doma a povinnost nám velí zvítězit. Věřím, že ten zápas zvládneme," poznamenal k utkání Lukáš Hudec.

Specifické by mohlo být utkání pro dalšího tachovského borce Martina Knakala, jenž ještě na jaře oblékal dres právě Doubravky.

„Já bych v tom nehledal nic zvláštního, fotbal tohle přináší. Už jsem toho dost prošel, takže to beru normálně. Dobře se známe, víme co se hry týče o sobě dost, ale jako výhodu bych to neviděl. Uvidíme na hřišti," podotkla opora tachovského celku. „Žádné hecování zatím neproběhlo. Zavoláme si, ale určitě to nebudeme nějak „hrotit". Myslím, že po utkání se budeme radovat my. Chceme se udržet na špici a k tomu potřebujeme tři body," naznačil Knakal, s jakým výsledkem bude spokojený.

Utkání se hraje v sobotu od 16.30 hodin a řídí ho Ulrich.