Rozhodně nezklamali a zlepšenou hrou oproti sobotní premiéře v divizi s Čížovou předvedli lepší fotbal.

Hrajícímu trenérovi se představila nová posila na brankářském postu. Z juniorky Plzně se postavil mezi tyče ještě ne osmnáctiletý Ondřej Valeš. Volno dostal Dan Houdek. Mladý gólman nezklamal a celý středeční zápas si počínal jako zkušený borec.

První akci měli domácí, ale Matas cílil slabě. Poté dvakrát střílel Šácha, po něm Kůžel, nebylo z toho nakonec nic. Hosté v 16. minutě trefili Trýznou břevno domácí svatyně. Pak ještě slabě střílel Petr Ježdík. Domácí sice měli tlak, ale šance byly chatrné. V 37. minutě hosté vsítili gól, ten pro ofsajd nakonec nebyl uznán. O dvě minuty později už branka platila. Po chybě v obraně skóroval Bassey Fortune Akpay – 0:1. Do poločasu se stav již neměnil.

Ve druhém dějství vystrašil domácí fandy střelec úvodní branky. Naštěstí špatně volil ránu a ta šla vedle. Poté mohl dát domácí Braun. Ten místo zacílení raději přihrával, ale do země nikoho. V rozmezí dvou minut mohly skórovat oba týmy.
Ale oba neuspěly. Domácí nasadili do hry žolíka v podobě Čížka. Ten se bohužel brankově neprosadil. V 75. minutě dobře střílel Blažek. Mířil ale pouze do rukavic hostujícího Čápa. Pět minut před koncem nedal tutovku hostující Artemuk. Valeš ho vychytal.
Radotín už cítil, že v Tachově uspěje, zatáhl se do obrany a vyrážel jenom do brejků. Taktika mu vyšla a jediným gólem se posunul do druhého kola MOL Cupu. Tachov nezahrál špatně, ale s pohárem se loučí.

„Myslím, že jsme nezklamali, zahráli jsme lepší výkon, než s Čížovou. Bylo to diametrálně lepší herní podání. Byly tam ještě samozřejmě chyby, nebylo to podle představ. Hosté se po brance zatáhli, vyráželi pouze do brejků. Musíme ještě potrénovat, vylepšit projev, aby to bylo v sobotu zdařilejší. To nás čekají divizní Mariánky, a to bude něco jiného,“ „ ihned po zápase se vyjádřil k utkání domácí hrající kouč Jan Matas.

Stanislav Sýkora

Jan Vavřička a cena Aeronautilus za nejlepší sci-fi web.
Nejlepší sci-fi web je ze Stříbra