Los devatenáctého kola fotbalové divize proti sobě svedl dva západočeské celky. Vedoucí FK Tachov cestuje na hřiště TJ Klatovy 1898 bez Habarta, který je dlouhodobě zraněný. Jinak by měl mít trenér lídra Zdeněk Michálek k dispozici kompletní kádr.

Tachované mají v čele pětibodový náskok před rezervou Táborska, ale tachovský lodivod jakékoliv uspokojení odmítá. „Víme o tom, že tam nějaký rozdíl je, ale v tomto tříbodovém systému je to nic. My se nadále musíme soustředit na každý další zápas a teď je to s Klatovy," důrazně krotí přílišný optimismus bývalý ligový hráč i trenér, jehož jméno je hlavně spojováno s Viktorií Plzeň. Podle něho jsou Klatovy hodně silné hlavně doma a svou kvalitu prokázaly i v úvodu jara.

„Porazily silný Český Krumlov a Hořovicko, které považuji za jeden z nejlepších celků divize. Ze soupeře máme respekt, ale my tam jedeme bodovat. Uvidíme, jak se nám tam povede," poznamenal na adresu soupeře trenér, jenž připouští, že by mohlo oproti domácímu utkání s Českým Krumlovem dojít v sestavě k nějakým změnám. „Celý týden netrénovali Kovařík a Sadílek, kteří byli pracovně mimo republiku. Uvidíme, v jakém stavu budou na před zápasovém tréninku a jsou tam i další varianty," neprozradil více Michálek.

Podle jeho slov to bude hlavně o soubojích. „V současné době se tamní hřiště nenachází v optimálním stavu. Předpokládám, že kvalita trávníku neumožní nějakou kombinační hru, míče se budou hodně nakopávat a kluci v útoku se s tím musí poprat," ví své Michálek.

Utkání se hraje v sobotu od 15.00 hodin rozhoduje ho Hocek.