Přimda nehrála špatně, s papírovým favoritem sehrála v prvním poločase vyrovnanou partii a diváci viděli na obou stranách několik šancí, ale také nervozity.

Tatran rozehrával útočné akce většinou po pravé straně přes Hečka a Tkáče, střelecké pokusy zaznamenali Brouzda, Mucha i další domácí hráči.

Také na druhé straně bylo vidět několik příležitostí, například ve 23. minutě zachraňoval domácí Landrgott, když střelu jednoho z boleveckých hráčů vyrazil vedle pravé tyče. Tři minuty poté orazítkoval Humpál břevno Landrgottovy branky.

Velkou šanci otevřít skóre měli domácí fotbalisté v pětatřicáté minutě, kdy Růžička vystřelil při zemi přesně na branku, hostující gólman Körner však pohotově zareagoval a míč vyrazil.

Dvě minuty před koncem avizovali domácí po zákroku na Tkáče penaltu, rozhodčí však situaci posoudil jinak.

Do druhého poločasu nastoupila Přimda v deseti bez vyloučeného Brouzdy, který dostal ve 43. minutě žlutou kartu za nesportovní chování a těsně před koncem první půle mu rozhodčí ukázal druhou žlutou, což znamenalo stop do dalších minut.

„Vzhledem k tomu, že jsme hráli v oslabení, otevřeli jsme hru. Snažili jsme se ji posunout dopředu, ale neměli jsme žádného koncového hráče. Ani ve středu pole jsme neměli někoho, kdo by vymyslel finální přihrávku, která by mohla skončit úspěchem v podobě branky," okomentoval vývoj druhého poločasu trenér domácích Jan Sopko.

Naopak Bolevci se podařilo skóre změnit a brankou Kohouta si plzeňský tým odvezl z Přimdy tři body.

Podzimní vývoj soutěže a zatím poslední místo tabulky je pro Tatran signálem do zimní přípravy. „Je to všechno o penězích. Věřím, že kdyby se podařilo přes zimu kádr doplnit o čtyři, pět hráčů, kteří by měli výkonnost a chuť hrát, záchrana by byla reálná," uvedl dále Sopko.