Téměř hodinu bojoval v jarní premiéře na domácím hřišti Tatran o body bez vyloučeného Karáska. Po devadesáti minutách byl stav 1:1 a po penaltovém rozstřelu se s dalšího bodu radovali hosté z SKP Okula Nýrsko.

Aktivněji vstoupili do zápasu hosté, kteří od úvodních minut zaměstnávali obranu Tatranu. Nad branku hlavičkoval Gyorgy, pozornost Hlaváčka vyzkoušel Flor a Lepší. Domácí se k první vážnější příležitosti dostali v 15. minutě, ale Coufal se neprosadil. Nýrský Kalivoda měl výhodu trestného kopu, ovšem míč poslal do zdi. První klíčový moment utkání přišel ve 23. minutě. Domácí zahrávali rohový kop a souboj domácího Růžičky s Kalivodou posoudil rozhodčí jako nedovolený zákrok a Tatran měl výhodu pokutového kopu. Míč si postavil P. Brouzda a gólman Ludvar vystihl směr jeho střely. V domácím celku na sebe několika střelami upozornil Zámeček, ale skóre se měnilo až ve 30. minutě po akci hbitého Flora – 0:1.

O pět minut později přišel další důležitý okamžik zápasu. Karásek si spletl hřiště se zápasnickou žíněnkou a byl vyloučen. Přesto závěr poločasu patřil domácím, ovšem Zámeček, Coufal a ani Malý se vyrovnání nedočkali.

Po přestávce, ač v deseti, byli Přimdští aktivnější a jejich snaha o vyrovnání byla zřejmá. Malý vyzkoušel pevnost sítě za brankou, neprosadil se ani Sopko. V 63. minutě hosté zbytečně faulovali v pokutovém území Zámečka a Sopko se ze značky pokutového kopu nemýlil – 1:1. Až po vyrovnávací brance se hosté opět vzchopili, ale před brankou soupeře už tak, jako první poločas, nebezpeční nebyli. Ani akce Tatranu ke skórování nevedly, chyběla herní kvalita. Nejblíže ke vstřelení gólu měli domácí Coufal a nýrský Šteiner. Přesto se už stav nezměnil a došlo na penaltový rozstřel. V něm odmítl v pátých pokusech „mečbol“ Růžička a „prohru“ neodvrátil v osmé sérii Malý.

„Nejsem spokojený. Nedokázali jsme zopakovat výkon ze zápasů venku. Chybělo mě u některých hráčů větší nasazení a nedařilo se nám ani herně. Přísné vyloučení ovlivnilo průběh utkání, ale i tak měli kluci zvládnout alespoň penalty. Věřím, že v dalších zápasech doma získáme tři body,“ řekl k utkání prezident T. Přimda Ján Sopko.

T. Přimda – SKP Nýrsko 1:1 (PK 6:7)

Poločas: 0:1. Branky: Sopko – Flor. Rozhodčí: Kulhánek. ŽK: 2:1. ČK: 1:0 (35. Karásek). Diváci: 150.
Tatran: Hlaváček – Sopko, Opava, Zámeček, P. Brouzda, Karásek, Růžička, Jar. Hečko (77. Krýsl), O. Malý, Kupilík, Coufal. Trenér J. Sopko.