Vedoucí FK Tachov a dvanáctá Aritma Praha, takové je složení jedné ze sedmi dvojic, které se utkají v rámci programu devátého kola fotbalové divize. Zápas se hraje v sobotu od 16.00 hodin na městském stadionu, ale na hřišti číslo dvě, kterému se z dřívějších dob říká „drnčák".

Domácí fotbalisté jsou v tomto utkání postaveni do role velkého favorita, ale lídra, jak by napovídalo postavení v tabulce, nečeká žádný lehký soupeř. „Uvidíme s jakou taktikou Aritma přijede. Předpokládám, že s námi nebudou hrát otevřenou partii a „zakopou" se před svou brankou. Pro nás by bylo ideální, kdybychom co nejdříve dali branku," naznačil jaký by si přál ideální scénář utkání trenér FK Tachov Zdeněk Michálek, jenž má trochu obavy s náhradního hřiště, ovšem zásadní problém v tom nevidí.

„Samozřejmě, máme z hlavního hřiště zažité nějaké návyky, prostorová orientace bude jiná, ale musíme se s tím srovnat. Budeme tam hrát i další zápasy a tak nám nic jiného nezbývá. Na hřišti trénujeme, trávník je trochu měkčí, ale pršet by do soboty nemělo," pravil na hřiště tachovský lodivod.

Podle zpráv z kabiny by měl mít k dispozici kompletní kádr. „Někteří kluci mají drobné šrámy, ale to k fotbalu patří. Do zápasu jdeme s kompletním kádrem. Hrajeme doma, povinnost nám velí vyhrát a já věřím, že to zvládneme ke spokojenosti naší a příznivců," dodal Michálek.

Jak už bylo zmíněno, první tým se od tohoto utkání „stěhuje" z důvodu rekonstrukce hlavní plochy na vedlejší hřiště. Příznivci si tak musí odepřít komfort hlavní tribuny a čekají je některá omezení.

„Musíme vše zajistit tak, aby to odpovídalo fotbalovým normám a proto bych rád touto cestou poprosil fanoušky o shovívavost. S tím, že přecházíme na náhradní plochu, musíme požádat příznivce, aby při návštěvě utkání využili hlavně vyvýšený ochoz u hřiště s umělou trávou. Pohyb bezprostředně kolem střídaček bude značně omezen, pro diváky prakticky nepřístupný," sdělil zásadní opatření sportovní ředitel FK Tachov Petr Móži.

„Příjezd k areálu a parkování bude stejný, motoristé budou moci navíc využít parkoviště u Rychty. Na hřiště se návštěvníci zápasu dostanou hlavní branou, která slouží ke vstupu do areálu Rychty. Diváci mohou utkání sledovat z ochozu mezi náhradním hřištěm a umělou trávou. Dále za brankou u Rychty a velmi omezené bude „stání" u postranní čáry laviček obou celků," upřesnil pohyb příznivců ředitel. „Občerstvení při tomto utkání ale bude ještě k dispozici jen na hlavním stadionu," uvedl zásadní informaci pro příznivce Móži.