Divizní fotbalisté FK Tachov se po odehraném čtyřiadvacátém kole vyhoupli na třetí místo průběžné tabulky. Nová Ves okupující tuto příčku před víkendem ztratila remízou v Českém Krumlově, Tachované dokázali zvítězit v Jindřichově Hradci 2:1. Potvrdili tak dobrou formu, která je dosud provází jarní částí divize.

Podle tabulky favorizovaný Tachov šel do vedené před přestávkou zásluhou Kovaříka a vedení hosté drželi až do 81. minuty, když domácí srovnali. O třech bodech pro Tachov rozhodl proměněnou penaltou dvě minuty před koncem zápasu Hudec. Cesta z jihu Čech byla radostná dvojnásobně. Tachov vezl tři body a v pátek vstoupil do stavu manželského Petr Šácha, který ale v Jindřichově Hradci nechyběl a s kapitánskou páskou dovedl tým ke třem bodům.

„Kluci si to „vybrali" už v pátek na Petrovo svatbě. Byli odpoledne na obřadu a po tréninku šli na oslavu. Jak už jsem dříve řekl, nehodlal jsem je hlídat a bylo jen na nich, jak budou zodpovědní. Musím říct, že na hřišti odvedli solidní výkon," chválil přístup hráčů trenér FK Tachov Zdeněk Slowik.

Podle jeho dalších slov to nebylo herně tak kvalitní jako když hráli poslední zápasy doma, ale v utkání měli hosté navrch. „Předně nás domácí ničím nepřekvapili, hráli to, co jsme očekávali. Nakopávané míče do šestnáctky a s těmi si kluci až na menší výjimky poradili. Územní převaha byla na naší straně. Když jsme dali míč na zem a kombinovali, tak jsme hru kontrolovali. Bylo tam několik pěkných kombinačních akcích a po jedné z nich šli kluci Kovaříkem do vedení," popsal dění v prvním poločasu tachovský lodivod.

Druhá část zápasu byla ze strany Tachova kvalitnější. Domácí měli jednu šanci, ale při té podržel hosty gólman Hinterholzinger. Kanonýr FK Kovařík mohl vedení pojistit, ale při dvou příležitostech gólově nezakončil. „Druhý poločas byl zcela v naší režii, branku jsme ale nepřidali. V závěru nám v naší šestnáctce propadl míč a domácí srovnali," komentoval dění na trávníku kouč, který by prý bral v této chvíli i bod. Domácí ale ještě „vyrobili" pokutový kop, kdy nedovoleně zastavili Petra Šáchu a Lukáš Hudec penaltu bezpečně proměnil a zajistil hostům tři body.

„I když to z naší strany nebylo po herní stránce ideální, vzhledem k průběhu hry je naše výhra zasloužená," dodal spokojený Slowik.