Fotbalisté FK Tachov si po senzační remíze ve Strakonicích (3:3) s předstihem zajistili účast v divizní soutěži i v následující sezoně. Do utkání s dalším aspirantem na postup do třetí ligy s SK Benešov mohli tak už nastoupit bez stresu a svázaní nutností bodovat. Tachované v infarkovém závěru zvítězili 2:1 a jen potvrdili pohodu z posledních kol.
Domácí začali na výborně připraveném trávníku aktivněji a od úvodních minut měli míč častěji na svých kopačkách, převážně se hrálo na polovině Benešova. Hosté ale dobře bránili a nepouštěli soupeře do vážnější příležitosti. Když i jejich útočná snaha končila před šestnáctkou, odehrávala se první patnáctiminutovka bez ohrožení obou branek. V 16. minutě vyslal   „jedovku" benešovský Štěpán, ale domácí gólman byl pozorný. V dalších minutách se na druhé straně snažil ohrozit branku Benešova Dvořák, ale také s jeho dva pokusy si gólman poradil. V 19. minutě se ocitl sám před brankářem Tušl, ale zaváhal a jeho střela skončila po zásahu obránce jen rohovým kopem, z kterého Tachované branku neohrozili. Chleba se začal lámat ve 24. minutě, kdy začali být hosté aktivnější a před brankou Tachova stále nebezpečnější. Přesnější kombinací si začali vytvářet nebezpečné situace. Největší šance prvního poločasu přišla ve 25. minutě, kdy se na šestnáctce uvolnil benešovský Němec a šel sám středem na Bobčíka, ale ten jeho střelu se štěstím vyrazil na roh. Další slibnou příležitost měl ve 29. minutě Páv, ale střílel nad branku. Hosté byli ve zbyvajícím čase prvního poločasu nebezpečnější a ukazovali proč se pohybují na špici tabulky. Aktivní v zakončování byl hlavně Štěpán, kterého ovšem ve 34. a také o tři minuty později vychytal Bobčík. Poslední příležitost prvního poločasu měl ale ve 42. minutě Zoubek, naštěstí pro domácí se míč mezi tyče nevešel.

Po změně stran naskočil v dresu domácího celku za nevýrazného Žemličku do hry Machač, ale ani on se v úvodních minutách neprosadil. V nich měli Benešovští výhodu tří rohů, ale domácí nebezpečí ze vzduchu dokázali vždy odvrátit. První vážnější střela druhého poločasu z kopaček Tachovanů přišla až v 64. minutě, Folejtar poslal míč nad břevno. Tři minuty na to dal o sobě poprvé vážněji vědět už zkušený Machač. „Nasadil" drze obránci v pokutovém území jesle, jeho zpětnou přihrávku od lajny na nabíhající spoluhráče však gólman vystihl. V 70. minutě byl Machač  v obležení dvou hráčů, míč ale se štěstím udržel a zpoza šestnáctky vyslal  výstavní trefu, na kterou byl dlouhý gólman Capouch krátký. Domácí šli proti velkému favoritu do vedení – 1:0. A mohlo být pro FK ještě veseleji. V 74. minutě pokus Hudce gólman hostů Capouch kryl a po této akci se jeho spoluhráči v poli nadechovali k závěrečnému náporu. V 84. minutě po zmatku v šestnáctce Tachova hlavičkoval Štěpán jen do tyče a domácí si tak vybrali kus štěstí. Do konce utkání chyběly dvě minuty, když jinak výborně hrající Viterna chyboval a Hrubý srovnal na 1:1. Nastavovaly se tři minuty a domácí fanoušci by jistě byli spokojeni i s tímto výsledkem. Benešovští se ještě snažili o otočení skóre a to se jim stalo ve druhé minutě nastavení osudným. Chybovali v rozehrávce před svoji šestnáctkou, kdy přihrávku vystihl Hudec, posunul si  míč mimo dosah obránce a ze sedmnácti metrů zajistil domácím tři body – 2:1. Tachované tak po Voticích a Strakonicích bodovali proti dalšímu favoritu soutěže. 

Tachov: Bobčík - Kaše, Šácha, Žemlička, Viterna, Čížek, Hutta, Hudec, Dvořák, Folejtar, Tušl. Střídali Mráz, Habart a Machač.