Podzimní část sezony zakončil divizní Tachov na domácím trávníku. Soupeř z Milevska přijel „ubránit" bezgólovou remízu a tato taktika mu vycházela až do 58. minuty, kdy inkasoval z kopačky Sadílka. Převážně se hrálo na jednu branku, ale v ní stál sice teprve devatenáctiletý Dvořák, ale byl to právě on, kdo dlouho držel hosty v naději na bodový zisk. Soupeř z jižních Čech ukázal dvě tváře. Do inkasované branky bránil všemi možnými dovolenými i nedovolenými způsoby, což mu rozhodčí toleroval. Po obdržené brance zázračně ožil a snažil se o vyrovnání. Domácí obrana v čele s pozorným Houdkem ho ale do vážnější příležitosti nepustila. Tachované splnili úlohu favorita a výhrou si po polovině soutěže zajistili druhé místo za vedoucí rezervou Táborska.

Tachované začali, jak se na domácí tým sluší, na hosty se valil jeden útok za druhým. V šesté minutě se ocitl sám na „pětce" Sadílek, ovšem gólman Dvořák předvedl první ze svých vynikajících zákroků. Kýženou vedoucí branku nepřinesla ani série rohových kopů. Ve 14. minutě hlavičkoval ve slibné pozici nad branku Dvořák. Domácí v dalších minutách naráželi na hradbu devíti bránících hráčů. K první střele se dostali hosté v 19. minutě, Vodňanský nemířil mezi tyče. Na konci 24. minutě naservíroval Dvořák míč proti noze Hudce, míč skončil v ochranné síti za brankou. Ve 33. minutě vyslal nepříjemnou střelu z trestného kopu Knakal, gólman míč za svá záda nepustil. Tři minuty na to netrefil mezi tyče Šácha a za další tři minuty Sadílek neusměrnil hlavou míč mezi tyče. V závěru poločasu ještě střílel Folejtar, jeho nepřesnou střelu tečoval Habart, ale míč do branky neusměrnil.

Po přestávce domácí na svého soupeře doslova vlétli. Rychlé kombinace, po ztrátě míče presink a před brankou hostů i v chladném počasí doslova hořela tráva. Zakončovali Dvořák, Kovařík, znovu Dvořák a stále 0:0. Jeden průnik střídal další, ale chyběla finální přihrávka. V 58. minutě přišel další atak, Kosobud špatně zasáhl míč a Sadílek ho uklidil do sítě – 1:0. Po inkasované brance hosté zázračně ožili, ovšem jejich propagační střely v podání Kuchaře a Januše mířily do ochranné sítě za brankou Houdka. Domácí naopak měli více prostoru ke ztečení branky soupeře, ale slibné akce do gólového efektu nedotáhli. V 84. minutě zakončoval Dvořák a gólman jeho hlavičku reflexivně či přímo zázračně vyrazil. V závěru po úniku střídajícího Stružky, jenž se v týdnu zázračně uzdravil, si Dvořák poradil i s jeho střelou.

„Dnes mám radost akorát z toho, že jsme vyhráli, i když to bylo zaslouženě. Prakticky jsme měli převahu celých devadesát minut, Ovšem ve finální přihrávce a v koncovce jsme byli žalostní. Právě proto jsem rád za výhru a že tři body zůstávají doma," zhodnotil utkání trenér FK Tachov Zdeněk Michálek.