Po prohraném utkání s Bolevcem (2:0) se stříbrský Baník ocitl v nezáviděnihodné situaci. V neděli hostí ve Fincentrum krajského přeboru dalšího z kandidátů sestupu Slavoj Stod a v případě bodové ztráty to bude s Baníkem už hodně nahnuté.


Trenér domácího týmu má k dispozici stejný kádr jako proti Bolevci, takže na marodku nikdo nepřibyl, ale také se nikdo neuzdravil. „Jsme na tom stejně jako před Bolevcem, další zranění snad už ani proboha nemůže přijít," naznačil s trochou nadsázky jaký je stav kádru kouč. Oproti předchozím týdnům si pochvaloval atmosféru a účast na tréninku. „Kluci až na zraněné hráči byli téměř všichni, z rodinných důvodů chyběl jem Šaman," byl spokojený stříbrský lodivod, který musí jen upravit program pátečního tréninku, kvůli předehrávce rezervy okresního přeboru druhé třídy s Částkovem.

„Nadšený z toho nejsem. Béčko mělo hrát v sobotu po atletických závodech od 18.00 hodin, ale kvůli televiznímu zápasu s Gambrinus ligy hraje právě už v pátek od 18.30 hodin. Trénink tak musíme časově omezit a přihlédnout i ke startu některých hráčů v tomto utkání," vysvětlil změny na poslední chvíli Patočka a k samotnému zápasu se Stodem dodal: „Je to klíčové utkání, musíme ho zvládnout. Bojovnost a nasazení nestačí, musíme k tomu přidat také herní kvalitu. Věřím, že hráči tento důležitý zápas zvládnou."


Utkání se hraje v neděli od 17.00 hodin a řídí ho Kračmer.