Starší z nich je ten fotbalový, který letos přivítá své účastníky už po osmačtyřicáté. Mladší, nohejbalový, je s dvanácti ročníky ještě turnajovým teenagerem. Řeč je o letních měřeních sil v kopané a v nohejbalu ve vesničce Damnov u Boru.

Fotbalový turnaj

Na dřívější termín je naplánován 48. ročník fotbalového turnaje, kteří organizátoři z místního klubu TJ Sokol uspořádají v sobotu 25. července. Zúčastní se ho šest týmů a bude mít punc mezinárodního klání. Vedle obhájců loňského suverénního prvenství ze Sokola Bor, domácího Sokola Damnov a trojice pravidelných účastníků DDR Týmu, TJ Brod nad Tichou a ´skoropražského´ Sokola Okrouhlo se totiž letošního ročníku zúčastní i německý TV Wackersdorf. Ten nahradil vloni přihlášený, ale nedorazivší Sokol Všeruby.

Rány pro motokrosové Stříbro: další těžké zranění a zrušený šampionát.
Rány pro motokrosové Stříbro: další těžké zranění a zrušený šampio

„Turnaj bude zahájen v 9.15 hodin, mužstva budou rozlosována do dvou skupin, kde se utkají systémem každý s každým a podle pořadí ve skupině budou hrát o další umístění v turnaji. V polední přestávce nebudou chybět ani tradiční a oblíbené penalty o litr rumu. Vítěz turnaje obdrží velký putovní pohár a všechna zúčastněná mužstva poháry a diplomy podle konečného pořadí. Ukončení turnaje předpokládáme kolem 18. hodiny. Občerstvení pro všechny účastníky bude zajištěno v areálu Sokola Damnov,“ informuje za pořadatele Jaromír Hohler a dodává, že na fotbalová klání tradičně naváže taneční zábava od 19 hodin před kabinami Sokola. „V případě nepříznivého počasí se zábava uskuteční v sále kulturního domu. Ta venkovní taneční zábava se těšila předchozí dva roky velkému zájmu. O hudební doprovod se postará skupina Kartáč z Aše,“ doplňuje.

Nohejbalový turnaj

O týden později, v sobotu 1. srpna, bude na stejném místě následovat další akce Sokola Damnov. Do 12. ročníku nohejbalového měření sil na hřišti před kabinami Sokola se přihlásilo deset družstev, o dvě méně než v loňském roce. Turnaj bude zahájen v 8.30 hodin a i v tomto případě bude použit stejný herní systém každého s každým ve dvou skupinách a následného zápasu podle umístění o konečné pořadí. „Ani v tomto případě se nikdo nemusí bát, že zůstane o hladu a žízni, občerstvení pro všechny účastníky bude opět zajištěno v areálu TJ Sokol Damnov,“ dodává Jaromír Hohler.