Fotbalisté stříbrského Baníku jdou do nadcházejícího soutěžního ročníku 1. B třídy s několika změnami. Nejpodstatnější je na postu trenéra, kam přišel Josef Aubrecht. Asistentem se stal dosavadní kouč Radek Šedivý, jenž zapracoval do mužstva mladíky z dorostu.

„Minulá sezona pro nás byla velmi složitá. Vůbec jsme nečekali, že budeme hrát o záchranu, ale stalo se. Mužstvo nebylo špatné, ale chyběla větší zkušenost. Nakonec jsme to zvládli," vrátil se do nedávné minulosti předseda klubu Jiří Kertis, který má smělé plány. „Přivedli jsme nového trenéra a s ním přijdou některé posily. Náš cíl je jasný, chceme postoupit do 1. A třídy a uděláme pro to maximum," pravil předseda, který v Baníku zažil už lepší chvíle, ale ochuzen nebyl ani o ty, kdy Baník kopal okresní přebor. „Mužstvo se připravuje od poloviny července, v týdnu absolvuje dva tréninky a o víkendu vždy hraje přípravné utkání," poznamenal k přípravě Kertis.

Hráči jsou tak v plné zátěži a o víkendu sehráli další zápas. S Tlučnou vyhráli po bezbrankovém poločasu 4:1.
„Chybovali jsme opět v defenzivě, podržel nás brankář Kostelníček, on má velkou zásluhu na tom, že jsme do přestávky neinkasovali. Druhý poločas už byl z naší strany v obraně o hodně lepší, ale stále máme hodně práce," řekl k utkání nový trenér Baníku Josef Aubrecht.

„Testovali jsme případné posily. Vím, že nemáme zase tak moc času, ale chci ve spolupráci s Radkem (asistent Šedivý, pozn. red.) poznat všechny hráče. Je předčasné říkat nějaké závěry. Zatím je jasné, že nás posílí Eliáš, ale další jména jsou ještě v jednání. Tým potřebuje doplnit," víc neprozradil trenér Josef Aubrecht, jenž není na postě trenéra žádným nováčkem. Má za sebou několik angažmá, například působil v Chrástu, Manětíně, Starém Plzenci a v Chotíkově.

„Věřím, že se nám podaří přivést do Stříbra zkušené hráče a pak se uvidí. Nejsem výjimkou, kdo by nechtěl hrát se svým týmem co nejvýše," dodal Aubrecht.