Městský stadion v Tachově bude v sobotu dějištěm divizního utkání fotbalistů FK Tachov s nováčkem ze Sušice. Snad se nenajde příznivec FK, který by nevěřil v úspěch domácího celku. Postavení v tabulce a hlavně momentální forma obou celků jednoznačně favorizuje mužstvo Tachova.

V minulém kole musel dnešní soupeř domácích spolknout na vlastním trávníku velmi hořkou pilulku. V západočeském derby prohrál s posledním ZČE Plzeň vysoko 0:6. Tachované hráli na Doubravce 0:0 a trenér Zdeněk Slowik měl výhrady k hernímu projevu svých svěřenců. „Doubravka je za námi. Zápas jsme si v úterý zhodnotili a připravujeme se na Sušici. Jak ale stále připomínám, s respektem ale se zdravým sebevědomím. Na tréninku kluci „jezdí", je z nich cítit pohoda, na další derby se viditelně těší," chválil atmosféru v kádru kouč. Zcela fit po odstoupení na Doubravce není kapitán Viterna.

„Honza absolvoval nějakou léčbu, jeho záda se lepší, ale o tom zda nastoupí, se rozhodneme až na pátečním tréninku (pozn. red.: článek vznikal v pátek dopoledne), nebo ještě před zápasem. „Pokud by neměl být stoprocentně fit, tak bych jej rád „pošetřil" aby se jeho zranění ještě více nezhoršilo. Jinak jsou kluci až na nějaké drobné šrámy v pořádku," pravil k zdravotnímu stavu hráčů lodivod.

Na podzim vyhrál Tachov ještě pod vedením Bečky 5:0 a tak nejen tento výsledek, ale momentální postavení v tabulce vybízí tachovské příznivce k optimismu. „Nesmíme nic podcenit. Chceme vyhrát, předvést dobrý fotbal a potěšit tak příznivce. Věřím, že budeme po utkání spokojeni," je optimistou Slowik.

Utkání se hraje v sobotu od 17.00 hodin a řídí ho Košan.